Prince onverwacht overleden

We zijn enorm ontdaan, geschrokken en verdrietig over het plotseling overlijden van muzieklegende Prince.

arrow down

21.04.2016

Prince onverwacht overleden

We zijn enorm ontdaan, geschrokken en verdrietig over het plotseling overlijden van muzieklegende Prince.

We hebben zoveel bijzondere optredens van dit muzikale genie in Nederland mogen organiseren, waarvan de eerste plaatsvond op 29 mei 1981 in Paradiso. Op NPO Radio 1 halen MOJO directeur Wilbert Mutsaers en North Sea Jazz festivaldirecteur Jan Willem Luyken herinneringen op aan deze bijzondere zanger. Luister het hier terug.

Met name de laatste jaren werden we regelmatig verrast door een telefoontje dat Prince in ons land wilde optreden. Daar gingen dan geen maandenlange gesprekken aan vooraf, maar het was spontaan. We lieten alles vallen om een mooie locatie te vinden en genoten dan intens van deze ongelofelijke talentvolle artiest en dit fijne mens. De ene keer onverwachte optredens in de Melkweg, de andere keer een reeks nachtconcerten op North Sea Jazz. Zijn optreden tijdens Curaçao North Sea Jazz met zijn 18-koppige bigband was ook memorabel. Iedere show was uniek. Dit is zo onwaarschijnlijk, zo onverwacht. We gaan hem en zijn talent enorm missen.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?