De Verleiders met theaterstuk 'Door de bank genomen' naar Lowlands

Vandaag wordt bekend dat theaterinitiatief DE VERLEIDERS met het stuk 'Door De Bank Genomen' naar Lowlands komt.

arrow down

26.03.2015

De Verleiders met theaterstuk 'Door de bank genomen' naar Lowlands

Van 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat theaterinitiatief DE VERLEIDERS met het stuk 'Door De Bank Genomen' naar Lowlands komt.

Voel je je ook wel eens genaaid? Door je school, je baas, de politiek, het leven? "Tijd voor burgerlijke ongehoorzaamheid! De klinkers uit de straten!", betogen DE VERLEIDERS, een theaterinitiatief van George van Houts en Tom de Ket, samen met producent Inge Bos waarin topacteurs Pierre Bokma, Victor Löw en Leopold Witte meespelen. Het theaterstuk was het afgelopen half jaar een laaiend succes voor uitverkochte zalen door het hele land.

Hun vandaag voor Lowlands aangekondigde voorstelling ‘Door De Bank Genomen’ stelt de moraal aan de top van het bankwezen aan de kaak. Dat slangennest van graaicultuur en zelfverrijking, zoals de recente loonsverhoging die de top van ABN Amro en ING zichzelf toekende, onder een storm van publieke woede en maatschappelijk protest.

En dat niet alleen, DE VERLEIDERS laten in ‘Door De Bank Genomen’ middels sketches en monologen ook zien hoe niet de overheid maar de financiële wereld in onze maatschappij aan de touwtjes trekt.  En dat dat levensgevaarlijk is. En dat daar wat aan gedaan moet worden.
 
Niet voor niets is George van Houts, mede door de heftige publieksreacties op het stuk, afgelopen januari samen met klokkenluiders Ad Broere en Luuk de Waal Malefijt een burgerinitiatief begonnen. ‘Ons Geld’ ziet geldcreatie door private banken als veroorzaker van de economische crisis en wil die kwestie op de agenda van de Tweede Kamer krijgen, iets dat krachtens de kieswet verzekerd is bij 40.000 ondertekenaars. Dit aantal is allang bereikt, maar in dit geval is meer wel beter dus steun jezelf, steun Ons Geld en teken vandaag nog op  http://www.burgerinitiatiefonsgeld.nu
           
De voorstelling Door De Bank Genomen is onderdeel van het theaterprogramma op Lowlands. Het volledig theaterprogramma van Lowlands wordt binnenkort bekendgemaakt.
                    
Op http://www.lowlands.nl/ is uitgebreide informatie te vinden over het tot nu toe aangekondigde (muziek)programma. Meer informatie over DE VERLEIDERS via www.de-verleiders.nl

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015  
21 + 22 + 23 augustus 2015                
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl
                
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.                
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in vooropgezette accommodaties, diverse prijzen                                                                                                  
Voorverkoop: www.ticketmaster.nl                                                                                
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: www.eventtravel.nl

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap en Douwe Egberts.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?