Randy Newman in oktober voor zes shows naar Nederland

Komend najaar geeft de Amerikaanse singer- songwriter en componist Randy Newman maar liefst zes concerten in Nederland als onderdeel van zijn Europese tour, waaronder op dinsdag 20 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam.

arrow down

08.04.2015

Randy Newman in oktober voor zes shows naar Nederland

Komend najaar geeft de Amerikaanse singer- songwriter en componist Randy Newman maar liefst zes concerten in Nederland als onderdeel van zijn Europese tour, waaronder op dinsdag 20 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam. De voorverkoop voor de concerten van Randy Newman begint aanstaande vrijdag 10 april om 10.00 uur.

Randy Newman begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd als songwriter voor diverse artiesten, waaronder  The Fleetmacs, voordat hij in de jaren zeventig doorbrak in  Nederland  met hits als ‘Short People’ en ‘Rider In The Rain’. In de jaren die volgden hield Newman zich ook bezig met het componeren en schrijven van filmmuziek voor films als ‘Avalon’ en ‘Awakenings’, en later ook Disney/Pixar films als ‘Toy Story’ en ‘Monsters, Inc.’. Dit alles leverde hem in totaal twintig Oscarnominaties op.

35 albums later heeft Newman als een van de meest succesvolle Amerikaanse songwriters en componisten twee Academy Awards voor Best Original Song, zes Grammy Awards, drie Emmy Awards, en vele andere prestigieuze prijzen op zijn naam staan.

Newman was in 2012 voor het laatst in Nederland te zien. Toen gaf hij drie concerten in Vredenburg, Carré en 013. Nu komt de Amerikaanse singer- songwriter terug naar Nederland voor maar liefst zes shows. Hier zal hij het publiek meenemen door zijn meest succesvolle werken van de afgelopen vijfenveertig jaar.

Randy Newman in Concert

10 oktober 2015, Muziekgebouw, Eindhoven,
www.muziekgebouweindhoven.nl

11 oktober 2015, De Vereeniging, Nijmegen
www.stadsschouwburgendevereeniging.nl en www.doornroosje.nl

19 oktober 2015, Zuiderstrandtheater, Den Haag
www.zuiderstrandtheater.nl en www.paard.nl

20 oktober 2015, Het Concertgebouw, Amsterdam
www.concertgebouw.nl

22 oktober 2015, TivoliVredenburg, Utrecht
www.tivolivredenburg.nl

23 oktober 2015, De Oosterpoort, Groningen
www.de-oosterpoort.nl  

Entree: vanaf  €50 (excl. servicekosten)

Meer info over dit concert vind je op: www.mojo.nl/randynewman. Kaartverkoop start vrijdag 10 april via de zalen.

> Bekijk de bezoekersinformatie op mojo.nl

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?