Pandora1985 Butthole
 • 11 okt 1985
 • Nick Cave & The Bad Seeds
  Echo & The Bunnymen
  The Cult
  Einstürzende Neubauten
  Sonic Youth
  Butthole Surfers
  Chris Isaak
 • De Doelen

Pandora's Music Box

De derde, en helaas ook laatste, editie van Pandora's Music Box. Een festival met een bijzondere muziekprogrammering en nog veel meer bijzondere 'verschijnselen'. Hans Kuipers - die nu verantwoordelijk is voor de horeca bij grootschalige evenementen - deed backstage catering en verzorgde de riders bij Pandora. Hij vertelt:

"Ik kreeg de rider van de Butthole Surfers (hoe goed kan een naam zijn?!) en daar stond op: 100 knijpers, 40 boterhamzakjes en waterverf

en dacht: 'wat is dit nou?'. Maar ik heb er keurig voor gezorgd dat in de kleedkamer lag van de band. Ik zei nog tegen Willem Venema: ‘dit wil ik vanavond zien’. Die avond komt de band op, de zanger heeft een megafoon bij zich, een oma-jurk aan en die 100 wasknijpers in zijn lange haren. Tijdens het optreden zingt hij in de megafoon die hij richt op de microfoon en zwaait met dat haar waar verschillende knijpers uitvliegen. Vervolgens begint hij op zijn lichaam te slaan en blijkbaar had hij al die boterhamzakjes op zijn lichaam geplakt met daarin de waterverf. Op een gegeven moment zag je die benen onder de oma-jurk volledig rood worden. Dit was absoluut één van de meeste bizarre optredens die ik ooit heb geregeld."

Lees meer over Pandora's Music Box in 'Het MOJO-DNA' van Sander Donkers en David Kleijwegt

Image

Met recht een bizar optreden van Butthole Surfers

Pandora1985 Butthole2
Pandora1985 Butthole

Pandora1985 Ticket
Pandora1985 Fans

Image

Tijdens de laatste editie van Pandora's Music Box moeten alle bezoekers verplicht op de foto. Wie niet wilde kreeg zijn geld terug en werd de deur gewezen. Een prachtig portret van de bezoekers.

Pandora1985 Poster
Pandora1985 Tijdschema

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll