Prince Kuip
  • 17 aug 1988
  • Prince
  • De Kuip

Prince

De avond voordat hij in de Kuip zou komen spelen, speelde Prince in Oslo waar van alles fout ging. Mensen vielen massaal flauw en er was gevaar voor verdrukking. De dag dat Prince in De Kuip zou optreden werd Leon Ramakers, destijds directeur, gebeld door de manager van Prince met de mededeling dat de shows mogelijk gecanceld zouden worden, omdat Prince niet meer wilde optreden onder zulke gevaarlijke omstandigheden.

Bij de concerten van Michael Jackson - eerder dat jaar in De Kuip - hadden Leon Ramakers en John Mulder al geconstateerd dat er behoefte was aan een oplossing om stadionconcerten veiliger te maken. De Mojo Barrier, dranghekken waarmee het veld van een stadion in vakken verdeeld kon worden, was geboren. Tenminste: het ontwerp. De barriers bestonden alleen op papier. Om de concerten te redden liet John, destijds productiemanager, de ontwerpen zien aan Prince.

Die nacht werd iedereen in de omgeving Rotterdam gebeld die kon lassen en wonder boven wonder lukte het om de volgende dag De Kuip te voorzien van de nieuwe Barriers.

John: "Tot mijn grote verbazing kwam Prince exact om twee uur weer het veld op lopen. Wij keken zijn richting op en gingen met ons hoofd omhoog, zo van: 'Wat vind je ervan?' En hij knikte: ja, ja, het is wel goed. Hij is weggegaan naar zijn hotel, en heeft vervolgens drie fantastische shows gedaan.".

Ook andere artiesten krijgen lucht van het hekje en de barrier gaat de hele wereld over. 'Have to be Mojo type barriers' is het zinnetje dat al tientallen jaren in contracten van vrijwel elke grote band staat.

Lees verder in 'Het MOJO-DNA' van Sander Donkers & David Kleijwegt over het ontstaan van de Mojo Barrier.

MB Rolling Stones 1990.jpg (1)
John -Mulder Barrier .jpg

Prince1988 Foto3

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll