LL93 Plattegrond
 • 27 aug 1993
 • Iggy Pop
  Rage Against The Machine
  Stone Temple Pilots
  The Verve
  Tool
  Primus
  Mighty Mighty Bosstones
  Urban Dance Squad
 • Evenemententerrein Walibi World

Lowlands

De allereerste keer A Campingflight to Lowlands Paradise: klein van opzet en groot in namen. Het festival is een ode aan A Flight to Lowlands Paradise, dat in 1967 en 1968 in Utrecht werd gehouden. Er kwamen 7.500 bezoekers kijken naar een programma om van te smullen, dat stond geprogrammeerd in twee tenten. Over die eerste jaren vertelt oud LOC7000 directeur Ronny Hooch Antink: "Lowlands is elk jaar weer een grote uitdaging. Nu zijn er overal lijstjes voor, en worden er overal aparte planningen voor gemaakt etc, de terrein tekeningen zijn afgemeten op gps coördinaten, maar in de jaren '90 deden we dat allemaal niet. Je moest zo veel produceren in een korte tijd met een klein team. Je ging bijna niet naar huis, soms alleen om wat kleren te wassen maar voor de rest van de tijd zat je wel vier weken in de polder en sliep je in een bungalowtje.

Begin jaren Lowlands, waren er nog heel veel punkers. Een van de dingen in die scene was het afzetten tegen gezag: de security uitdagen, dat hoorde daarbij. En dingen in de fik steken, vooral op de zondagavond dan waren er overal vuurtjes."

Productiemanager Marjolein Zonneveld vult aan: "De laatste dag was het festival om 20.00 uur afgelopen. Wij dachten dat iedereen wel naar huis zou gaan, maar daar dachten de bezoekers anders over. Het was ontzettend koud die nacht en er was geen vermaak meer. Toen hebben de bezoekers een heel groot kampvuur gemaakt: alles wat de bezoekers maar konden vinden en brandbaar was werd op het kampvuur gegooid. Er was te weinig security om dit te stoppen, dat had het publiek niet gepikt. Bovendien waren mensen aan het genieten van het vuur en hing er een gemoedelijke sfeer, dus hebben we security naar huis gestuurd en de bezoekers van het vuur laten genieten. Achteraf was het ook wel een mooi einde, het was alleen totaal niet hoe wij hadden verwacht dat de zondag zo zou eindigen.".

In 'Het MOJO-DNA' van Sander Donkers en David Kleijwegt lees je meer over deze eerste editie van Lowlands

LL93 Programmaboekje
LL93 Plattegrond
Lowlands Kaartje 1993

Image

Rage Against The Machine live op Lowlands 1993

Ll 1993 Affiche Klein

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll