Bowie1996
  • 28 jan 1996
  • David Bowie
  • Jaarbeurs

David Bowie

Otger Vermeulen is sinds 1996 werkzaam als productiemanager bij grote shows in bijvoorbeeld AFAS Live, Ziggo Dome en GelreDome. Als productiemanager zorg je er voor dat op de dag van een show alles in goede banen wordt geleid, maar ook tijdens de op- en afbouw van het evenement. Over de eerste productie die Otger draaide vertelt hij:

"Aan het einde de avond dus na het optreden en afbouw wilden Bowie, band en management graag de Super Bowl kijken. Ik heb toen een scherm geregeld en een satelliet verbinding. Dat is nu allemaal heel makkelijk, maar toentertijd was dat een onwijs gedoe. Dus ik naar Leon [Ramakers, destijds directeur van MOJO]: 'Het is allemaal gelukt, het heeft 4000 gulden gekost. Ik heb hier de factuur dus die kunnen wij bij hen in rekening brengen'. Maar Leon zei: 'Nee die krijgen ze van mij, dat is een cadeautje'.

Ik vond het maar raar, op een dag dat je al zo veel geld verliest - en dan spreken we echt over tonnen - dan ga je toch geen cadeautje geven?

Tijdens die eerste productie heb ik wel geleerd dat dat is hoe MOJO met artiesten omgaat. Zij zijn helemaal naar ons toe gekomen om die show te doen en het management van zulke artiesten zie je elk jaar weer terug. Is het niet bij Bowie is het wel bij andere grote artiesten. Als je elkaar kan pleasen dan mag dat af en toe best geld kosten.

En wat Leon toen ook tegen mij zei en wat mij nog steeds bijstaat is het volgende: 'Als je een langlopende relatie hebt met een artiest, dan moet je geven en nemen. Als je dat doet, met nét iets meer geven, dan is het goed.'"

Image

Beelden van David Bowie live in de Prins van Oranjehal in Utrecht

1996 01 28 David Bowie Utrecht01
1996 01 28 David Bowie Utrecht08

SLUIT close
Scroll