Mj 1996 Foto
  • 28 sep 1996
  • Michael Jackson
  • Johan Cruijff ArenA

Michael Jackson 'HIStory World Tour'

Rondom zijn concerten in Amsterdam ArenA verblijft Michael Jackson tien dagen in Nederland, waarin hij ook langsgaat op de kinderafdeling van het VU Medisch Centrum. Hij steekt daar zieke kinderen een hart onder de riem en overlaadt hen met cadeautjes.

Ook overhandigt hij symbolisch de sleutel van de Michael Jackson-kamer in het Ronald McDonaldhuis, dat toen nog gebouwd moest worden.

In 'Mensenwerk' van Christine Otten vertelt Manager Marketing & Communicatie Marjanne Manders meer over het bezoek van Michael Jackson aan het Academisch Medisch Centrum.

Image

In een interview met de Avro vertelt artiestenbegeleider Jaqueline Tas over de tien dagen die zij Michael Jackson mocht begeleiden in Amsterdam.

Mj Beeld

Tijdens zijn verblijf in Nederland reist er een 12 meter hoog beeld van Michael Jackson mee naar diverse locaties in Nederland. Het Ronald McDonald Kinderfondsgala veilt het beeld, dat wordt gekocht door uitbater Peter van Gelder van het McDonaldsrestaurant bij Best voor 33.000 gulden. Het beeld staat nog steeds naast het fastfoodrestaurant.

Image

Beelden van het bezoek van Michael Jackson aan het VU Medisch Centrum

Mj 1996 Ticket

Een ticket voor het concert van Michael Jackson in Amsterdam ArenA

1996 10 03 Michael Jackson VU 5

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll