Tina Turner Foto
  • 06 sep 1996
  • Tina Turner
  • Johan Cruijff ArenA

Tina Turner 'Wildest Dreams Tour'

Tina Turner trad als eerste internationale artiest op in het gloednieuwe stadion. In totaal trok de zangeres 155.000 fans, waarmee het stadion op concertgebied groots werd geopend. In een review schrijft Trouw:

"Met het spectaculaire optreden van Tina Turner, de eerste van een hattrick, beslechtte de Arena het pleit tegen De Kuip. Terwijl een overdonderend applaus - dat minstens van Haarlemmerliede tot Vinkeveen te horen was, uit het betonnen ruimteschip opsteeg, kwam de hooggehakte 57-jarige tiener het podium opbenen."

"Ze kwam, ze zong I'm feeling sexual, en de Amsterdam Arena was voor het eerst echt gelukkig. Tina Turner, de eerste popster in het nieuwe stadion, was dat vrijdagavond ook...", schreef De Volkskrant over het openingsconcert van Tina Turner in Amsterdam ArenA. En vervolgens: "De afstand tussen podium en publiek in het stadion lijkt kleiner dan die waarschijnlijk is. En vooral 's avonds is er met kunst en vliegwerk van spots en schermen grote intimiteit in de zaal te creƫren.".

Image

Een documentaire over Tina Turner die is gefilmd backstage bij haar concertreeks in Amsterdam ArenA. Je ziet o.a. de repetities in het stadion en interviews met haar manager, bodyguard en bandleden.

cf88fc0d3cf51654095d506a9d110b911d699a93

Image

'Proud Mary' live in Amsterdam ArenA

SLUIT close
Scroll