Deftones01
 • 30 jun 2001
 • Deftones
  Opeth
  Apocalyptica
  Suicidal Tendencies
  Saxon
  Biohazard
  Devin Townsend
  Fantomas
  Dark Funeral
  Macabre
 • Festivalterrein a/d Zomerweg

Wâldrock

Sinds 2000 is boekingstijger Jeps Salfischberger in dienst bij MOJO. Een van zijn meest bijzondere anekdotes vond plaats backstage bij metalfestival Wâldrock. Jeps vertelt: "Deftones was de headliner van Waldrock en de zanger, Chino Moreno, had die middag een drankwedstrijd gedaan met Mike Patton van Fantômas. Echter had die al gespeeld en Deftones moest nog. Daarnaast had Mike steeds stiekem zijn drank in de plantenbak gegooid en dronk Chino wel stevig door. Aan het eind van de middag was hij compleet dronken en was hij gevallen waardoor hij zijn pols had opengehaald en moest hij naar de EHBO, deze stond bij de mainstage.

Onderweg naar de EHBO begint één van zijn favoriete bands te spelen en wilde hij weer de backstage inrennen. Alleen had hij geen bandje of pas bij zich en bij de ingang stond een fanatieke beveiliger die dacht dat Chino Moreno één of andere lompe boer was die backstage wilde sneaken. Deze gast smijt Chino op een vrij overdreven manier op de grond. Chino - die dronken, verwond en volledig flabbergasted was - barstte in tranen uit.

Zijn tourmanager was volledig over de zeik en riep mij en [boeker] Rob op het matje. "Hij zit in de kleedkamer en is helemaal emotioneel. Ik denk niet meer dat we gaan optreden" zei de manager tegen ons. Wij raakten volledig in paniek, want showtime kwam steeds dichterbij. De tourmanager ging vervolgens op hem inpraten en uiteindelijk kwam Chino naar buiten, ondersteund door zijn tourmanager. De rest van de band was al bezig met de linecheck en de show had eindelijk al een half uur daarvoor moeten beginnen. Het publiek werd al wat onrustig. Net op dat moment ontstaat backstage een relletje tussen twee bands en de gitarist van de ene band begon op een bandlid van de ander in te schoppen. Chino - die net zijn moed had verzameld - wilde zich direct weer omdraaien toen hij dat zag. Het lukte once again de tourmanager om hem om te praten en de zanger liep naar het podium, maar was zó dronken. Tijdens de show hing zijn broek halverwege zijn knieën, legde hij constant de show stil en vertelde hij zijn hele levensverhaal aan het publiek. Fans waren natuurlijk flink over de zeik. Een jaar later vond ik van deze show een bootleg cd in New York en heb ik deze gekocht om te horen of het echt zo slecht was. En ja, het was echt zó slecht."

Foto via metal-experience.com

Image

Audio opnamen van Deftones op Wâldrock

SLUIT close
Scroll