Dynamo2001
 • 24 mei 2001
 • Dynamo Open Air
  Motörhead
  Slipknot
  Dropkick Murphys
  Disturbed
  Papa Roach
  Tool
 • De Schans

Dynamo Open Air

Dynamo Open Air heeft veel pech gehad met het vinden van een passende locatie. Na een jaar zoeken werd er in De Schans in Lichtenvoorde de perfecte nieuwe festivalweide gevonden. Maar helaas...

Een maand voor aanvang van het festival trekt gemeente Lichtenvoorde de vergunning in in verband met de aanhoudende MKZ-crisis

Dit jaar zou Dynamo voor de 16e keer plaatsvinden. Op de bill stonden 50 bands, waaronder Motörhead, Slipknot, Dropkick Murphys, Disturbed, Papa Roach en Tool.

Festivaldirecteur Rob Trommelen vertelt: "Het festival ging niet door, want in dat gebied was de mond en klauwzeer epidemie uitgebroken. Het zou de doorstart zijn van het festival, maar door de MKZ werden alle evenementen gecanceld. We moesten dus boekingen afzeggen en bezoekers teleurstellen. Dat waren wel zwarte dagen.".

Voormalig burgemeester Rijckevorsel van Lichtenvoorde: "Wij wilden het evenement niet vroegtijdig afblazen. We hadden de hoop dat het MKZ-virus gestopt zou worden en wilden de organisatie de kans geven hun voorbereidingen voort te zetten. Maar nu, twee maanden later, heeft het virus zich zelfs verder verspreid en moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen, hoe moeilijk dat ook is.”

SLUIT close
Scroll