Ll Foto 2005
 • 19 aug 2005
 • Beatsteaks
  Franz Ferdinand
  Gabriel Rios
  Kaiser Chiefs
  The Prodigy
  Apocalyptica
  Bad Religion
  Marilyn Manson
  Nightwish
  Zuco 103
  Arcade Fire
  Amadou & Mariam
  Dropkick Murphys
  Foo Fighters
  Incubus
  KoRn
  Queens of the Stone Age
 • Evenemententerrein Walibi World

Lowlands

De Britpopgolf Franz Ferdinand, Maxïmo Park, The Futureheads en Kaiser Chiefs overspoelt Lowlands en de bands geven tomeloos energieke optredens. Editors geeft een keigoede show op geleende instrumenten, omdat hun eigen gear kwijt is geraakt op het vliegveld.

Maar het meest legendarisch is Arcade Fire, dat het Lowlands equivalent wordt genoemd van Eddie Vedder op Pinkpop 1992

Aan het eind van een intens optreden zet het Canadese collectief met 'Rebellion (Lies)' nog even een tandje bij. De Volkskrant: "Voor zijn bandgenoten het in de gaten hadden, was drummer William Butler in een draagmast van de Grolschtent geklommen en helemaal naar de nok geklauterd, gewapend met een trom waarop hij, helemaal bovenin, zó wild begon te meppen dat je beneden je hart vasthield. Totale gekte, totale euforie en een legendarisch Lowlandsbeeld.".

Image

Het volledige optreden van Arcade Fire op Lowlands (met hét moment vanaf minuut 52)

Image

Vanaf jaar één is het aan bij DJ Kees van Hondt. Sinds 2005 bouwt hij een feest met hoempa-muziek, polka, volksmuziek en andere ‘Kwalitatief Hoogstaande Flauwekul’. Een jaarlijks terugkerende takkezooi met planten, bomen, opblaasdieren, hekken, campingtafels, luchtbedden, tenten, kliko's en, tja, wat eigenlijk niet.

LL05 Poster
Ll 2005 Affiche Klein
LL05 Plattegrond

SLUIT close
Scroll