Gelredome Prince
  • 18 nov 2010
  • Prince
  • GelreDome

Prince

Kim Bloem is in 2001 begonnen als stagiaire bij North Sea Jazz. Daarna kreeg ze een baan aangeboden bij MOJO als boeker. Haar baan als boeker is dus eigenlijk haar eerste baan en ze heeft ook niet de intentie om ooit nog iets anders te gaan doen. Kim is onder andere de boeker van Beyoncé, Sting, Justin Timberlake en Jason Mraz. Zij vertelt: "Ik ben en was altijd een mega grote fan van Prince.

Ik heb altijd gezegd toen ik bij MOJO kwam werken: als ik OOIT Prince kan boeken dan ben ik klaar, dan hoef ik niks meer te bereiken.

In 2010 werd ik gebeld door de agent van Prince, dat hij graag in Nederland zou komen spelen. Klein detail, het was binnen 2 weken. In mijn hoofd wist ik het antwoord natuurlijk al, maar wanneer je zelf heel erg fan van iets bent moet je oppassen, het moet wel realistisch blijven. Zijn mensen wel bereid om een x bedrag te betalen voor een kaartje en gaat de productie wel lukken? Maar dit was een no brainer: natuurlijk gaat dit lukken! Je hebt alleen de juiste lancering nodig, maar dan gaat de kaartverkoop vanzelf. Dus ik zei "Prima gaan we doen". Na dat belletje zat ik wel met een soort knoop in mijn maag.

Ik ging dan eindelijk mijn grootste idool boeken. De volgende ochtend kreeg ik een mailtje van de agent: it's confirmed. Nou goed, daar we gaan we dan. 33 duizend kaarten die binnen twee weken weg moesten. Die kaarten gingen overigens als warme broodjes over de toonbank. Ik heb vanaf dat moment in een korte periode veel shows met Prince gedaan. Dit zeker een van mijn hoogtepunten uit mijn carrière.".

Voor productiemanager Otger Vermeulen betekende datzelfde belletje een van de grootste uitdagingen in zijn MOJO carrière: "Dan komt het belletje: het gaat door en dan moet je in één keer zó veel voorbereiden. Ik was op het moment toevallig al in GelreDome voor een meeting van Monster Jam. In de auto van Arnhem naar Utrecht heb ik als een gek iedereen gebeld: pak een kladblok, schrijf het volgende op. Er is geen tijd om te mailen. Een week ervoor zou Prince in Antwerpen optreden, dat kwam mooi uit. Zo kon ik al een beetje afkijken en daar met de productiemanager spreken.

De dag zelf was heel bijzonder: Prince soundcheckt echt zelf alles met de mengtafel. Hij liep naar de geluidsman en vertelde hoe alles ingesteld moest worden. Tijdens soundcheck werd zelfs nog een nieuw nummer gemaakt dat ze later die avond al speelden. Hij liep eerst naar de drummer toe, deed het ritme voor. Hetzelfde deed hij bij de bassist en gitarist. 'Nou dit gaan we spelen'.". Wat een legende...

Prince

Prince GelreDome

Image

'Controversy' live in GelreDome

SLUIT close
Scroll