Michaelbuble
  • 28 okt 2010
  • Michael Buble
    Naturally 7
  • GelreDome

Michael Bublé

Otger Vermeulen is sinds 1996 werkzaam als productiemanager bij grote shows in bijvoorbeeld AFAS Live, Ziggo Dome en GelreDome. Als productiemanager zorg je er voor dat op de dag van een show alles in goede banen wordt geleid, maar ook tijdens de op- en afbouw van het evenement. Over de grootste productionele uitdaging die hij tijdens zijn carrière aanging vertelt Otger:

"Michael Bublé zou op 19 mei een show geven in het GelreDome. Het was een uitgebreide productie en we waren al drie dagen bezig met de voorbereiding en opbouw van de show. De nacht ervoor werd ik om 1.00 uur gebeld: de show kon niet doorgaan. Die avond was bij een concert in Frankrijk de drummer onwel geworden en met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis. Hij zou de volgende dag dus niet kunnen optreden."

Vanaf het moment dat duidelijk was dat door het incident het concert in Arnhem niet door kon gaan, is koortsachtig overlegd over een vervangende datum. Door het strakke tourschema van Bublé - die in juni ook nog in de VS tourt - én de volle agenda van GelreDome, bleek die niet eenvoudig te vinden. Otger vertelt verder:

"De enige datum waarop zowel Michael Bublé als het GelreDome beschikbaar waren was 28 oktober. De dag na een voetbalwedstrijd...

De wedstrijd was die avond ervoor om 23.00 uur afgelopen en dan moet het voetbalveld er nog uit. Ik heb toen een hele strakke planning gemaakt en in deze planning zou alles de volgende ochtend om 09.00 uur ’s ochtends klaar zijn. Wat er normaal in drie dagen werd gedaan moest nu gebeuren binnen 10 uur. Op zulke dagen moet je je tone of voice aanpassen. In plaats van: 'Zou je even?', zeg je 'Jij gaat nu'. Er kan niemand te laat komen. En eigenlijk ook niet eerder, anders loopt de planning in de war."

Image

'Twist 'n Shout' live door Michael Bublé

Buble Gelredome

De opbouw was al in volle gang, voordat bekend werd dat het concert niet door kon gaan

Image

Het publiek en Michael Buble is 'Feelin' Good'

Buble

SLUIT close
Scroll