Prince
  • 24 jul 2011
  • Prince
  • Melkweg

Prince

Een once-in-a-lifetime kans voor boeker Kim Bloem: “Prince zou optreden in Noorwegen, maar deze concerten waren verplaatst doordat er in Noorwegen een aanslag was gepleegd door Anders Breivik. Prince is halsoverkop vertrokken naar Nederland, daar zou namelijk in Ahoy de volgende show plaatsvinden. Prince wilde graag in de Melkweg repeteren, dat was al geregeld. Maar toen kreeg ik daarna een telefoontje:

“Ze willen ook graag een show doen na de repetitie, kan dat?”

Dat is een kans waar je natuurlijk geen nee tegen zegt. Een verrassingsoptreden in zo’n unieke setting. Er was alleen een klein probleempje: het personeel van de Melkweg was op bedrijfsuitje naar Berlijn. Er was dus geen hond in het gebouw, behalve een technicus en een portier. Dus ik zei: “geef me even een momentje”. Toen heb ik snel gebeld of ik nog personeel kon regelen zodat dit door kon gaan.

Uiteindelijk is dit allemaal gelukt. Een bizarre situatie: kaarten werden alleen aan de deur verkocht, er stonden dus enorme rijen. Vervolgens gaf Prince de volgende dag nóg een verrassingsconcert. Dat was echt heel bijzonder.”

Foto door Rodzooi

SLUIT close
Scroll