Madonna Soundcheck
  • 07 jul 2012
  • Madonna
  • Ziggo Dome

Madonna

De Ziggo Dome was pas net geopend toen Madonna twee concerten kwam geven in de Amsterdamse concertzaal. De eerste internationale artiest die een megaproductie meenam van 36 trailers. Op het achterterrein van Ziggo Dome passen 6 vrachtwagens, een logistieke puzzel dus. Productiemanager Otger Vermeulen vertelt:

"Madonna heeft een enorme reputatie van laat komen: te lang soundchecken, te laat open waardoor onvermijdelijk de show ook uitloopt. Om 18.00u werd tegen mij gezegd door de productiemanager van Madonna dat de deuren open konden. Geheel volgens de planning, dus ik was verbaasd maar ik liet het mij geen twee keer zeggen.

De fans komen binnen, terwijl er nog mensen op het podium aan het werk zijn. Even later zie ik Madonna ineens op het podium. Ze was nog niet klaar met soundchecken en ging rustig verder, terwijl de fans natuurlijk volop aan het filmen waren.

Ze maakte grapjes en maakte contact met het publiek. Dat ging natuurlijk helemaal viral. Ik weet niet of het zo bedoeld was, maar het was wel goede marketing. Toen hoorde ik daarna van het management dat Madonna pas 2 uur nadat ze klaar was met soundchecken zou gaan starten met de show. Dat betekende dus alsnog een gigantische uitloop..."

Image

De soundcheck van Madonna, vastgelegd door fans op de eerste rij

Image

Tijdens 'Vogue' zie je de spectaculaire productie die Madonna meenam naar Ziggo Dome

Image

Madonna praat met haar fans tijdens de soundcheck

SLUIT close
Scroll