Jayzkanye
  • 15 jun 2012
  • JAY-Z
    Kanye West
  • GelreDome

Jay-Z & Kanye West

Nanouche Hukker is sinds 2012 verantwoordelijk voor de productie van grote shows in AFAS Live, Ziggo Dome en GelreDome en zij verzorgt de backstage productie van Lowlands en Down The Rabbit Hole. Nanouche vertelt: "Mensen denken bij mijn beroep vaak dat ik backstage thee zit te drinken met de artiesten maar dit is helemaal niet het geval. In werkelijkheid bereid je als productiemanager principe een show zo voor, dat áls er iets mis zou gaan, de rest gewoon loopt. Je zorgt ervoor dat alles wat je weet, helemaal is dicht getikt, zodat je tijd vrij hebt om ervoor te zorgen dat als er iets is, je zelf je handen vrij hebt om te schakelen.". Een voorbeeld waar het fijn was om je handen vrij te hebben was de Watch The Throne show van Jay Z en Kanye West...

"The show isn’t on stage, the show is backstage", zei de tourmanager

"Ik snap het wel dat als je maanden op tour bent, dat je je thuis wil voelen en daarom als artiest bepaalde eisen hebt. Eigenlijk verhuist de woonkamer van de artiest met hen mee. Kanye West en Jay-Z hadden beiden drie kleedkamers per persoon met wit tapijt. Om te benadrukken hoe wit dat moest zijn, pakte hun productiemanager een wit A4tje, “They don’t think this is white..." Godzijdank namen ze dat witte tapijt zelf mee. Ik had speciaal van die zwembadhoesjes aangeschaft die je om je schoenen heen doet, zodat wanneer er spullen in die kleedkamer gezet moesten worden, dat tapijt dus niet goor werd.

Ze hadden ook een binnenhuisarchitect bij zich, of eigenlijk: kleedkamerarchitect. Zij had de meubels die ze mee hadden op tour in schaal uitgetekend op ruitjespapier en die had ze uitgeknipt. Ze had daarna de kleedkamer maten van het GelreDome uitgetekend op dat ruitjespapier en daarna ging ze dus die meubeltjes plaatsen op het ruitjespapier. Hi-la-risch. In het GelreDome zijn de kleedkamers klein en het plafond is erg laag. Het zijn in principe natuurlijk gewoon voetbalkleedkamers. Jay-Z en Kanye West hadden ook een kroonluchter bij zich. Die kroonluchter zou ongeveer de hele kleedkamer in beslag nemen waardoor er dus niet eens meer gebruik gemaakt zou kunnen worden van de kleedkamer. Die kleedkamerarchitect keek naar de kroonluchter, naar de kleedkamer en weer naar de kroonluchter, zo van 'Hoe ga ik dit doen', ondertussen proestte ik het uit. Die hebben ze dus toch maar achterwege gelaten. Uiteindelijk is Jay-Z niet in één van zijn drie kleedkamers geweest en Kanye West maar een half uurtje.".

In 'Het MOJO-DNA' van Sander Donkers & David Kleijwegt vertelt MOJO adviseur boekingen Leon Ramakers hoe het bieden voor dit dubbelconcert eraan toe ging.

Image

'Niggas In Paris' op repeat: again!

Image

'Lift Off' live in GelreDome

Jay Z En Kanye West

Image

'Gotta Have It'

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll