Ziggodome2
  • 24 jun 2012
  • Marco Borsato
  • Ziggo Dome

Marco Borsato

"Welkom in de mooiste en meest complete zaal van het land", zo opent Marco Borsato de gloednieuwe Ziggo Dome. Acht jaar lang werden er plannen gemaakt voor de Ziggo Dome en er is twee jaar lang aan de zaal gebouwd. Volgens kenners heeft de concertzaal de beste akoestiek van Nederland en hij biedt plaats aan 17.000 muziekfans.

"Ik ben trots dat ik hier mag staan. Als je hier één keer bent geweest wil je weer. Ik beloof dat ik hier weer terug kom, als het aan mij ligt sta ik hier ieder jaar."

Zegt Marco Borsato tegen zijn fans tijdens het concert. Een dat later op Twitter: "Wat heb ik ongelofelijk genoten van deze bijzondere avond. De Ziggo Dome is officieel geopend en daarmee een nieuwe muzikaal tijdperk! We hebben met elkaar geschiedenis geschreven en een belofte voor de toekomst gedaan. Ik kom terug naar de Ziggo Dome, als artiest en als publiek."

Lees verder in 'Het MOJO-DNA' van Sander Donkers & David Kleijwegt over de totstandkoming van de Ziggo Dome.

Image

Van bouw tot opbouw: tijdens de opening van het concert van Marco Borsato wordt deze video vertoond. Fans zien de hele reis naar dit allereerste concert: vanaf de eerste paal tot de binnenkomende bezoekers.

Image

Een compilatie van dit eerste concert van de Ziggo Dome.

Image

In een interview met 3voor12s Atze de Vrieze vertelt Leon Ramakers over de totstandkoming van de Ziggo Dome.

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll