Inspire Festival Fotos
  • 05 jul 2013
  • Landgoed Velder - Liempde

Inspire Festival

Projectmanager Frederik van Alkemade doet volgens hemzelf "de projecten die voor de rest niemand wil hebben". Tussen de muziekboekers is hij een vreemde eend in de bijt, die verantwoordelijk is voor het naar Nederland halen van family events zoals Cirque du Soleil, Monster Jam en Walking With Dinosaurs. Ook was hij projectmanager van het spirituele Inspire Festival, dat helaas nooit heeft plaatsgevonden.

We geloven dat we er alles aan hebben gedaan om bezoekers uit te nodigen, te verleiden en aan te moedigen om naar ons festival te komen. We hebben zo veel als mogelijk de tijd genomen om ‘het wonder’ te laten gebeuren en we hebben vele scenario’s bedacht om het festival te laten plaatsvinden.

Over zijn grootste misser vertelt Frededrik openhartig: "Inspire Festival was voor mij de meest uitdagende productie waaraan ik heb meegewerkt. We hebben met het team twee jaar aan gewerkt, maar het werkte niet en enkele weken voor het festival hebben we dit moeten afblazen omdat er te weinig kaarten verkocht werden. Het was een volledig andere tak en stond best ver van MOJO af. We werkten samen met een groepje eigengereide mensen, die totaal andere kant op keek dan de geoliede machine van MOJO. Ondanks dat het een grote misser was heb ik er veel van geleerd. Van alle dingen die mislukken neem je ook veel mee naar de volgende projecten."

Inspire Logo

SLUIT close
Scroll