1D Foto
  • 24 jun 2014
  • One Direction
    5 Seconds of Summer
  • Johan Cruijff ArenA

One Direction 'Where We Are Tour'

Het concert van One Direction in Ziggo Dome een jaar eerder was het eerste tienerconcert dat MOJO organiseerde in het social media tijdperk. En dat was even slikken: per dag kwamen er duizenden vragen binnen, vooral via Twitter en met name na schooltijd. "Voor de meeste fans was het een eerste keer een concert bezoeken en voor het eerst kaartjes kopen, begrijpelijk dus dat we vragen kregen die normaal nooit aan ons worden gesteld. En dat ging tot in detail, zoals of er wel of geen bellenblaas mee naar binnen mag bij het concert", vertelt online marketeer Renate van der Sluijs. "Met het concert in Amsterdam ArenA waren we beter voorbereid. Een jaar eerder was het regelmatig voorgekomen dat we over het maximum aantal tweets dat je op een dag mag versturen heen waren en zo dus helemaal geen contact meer met fans konden onderhouden. Dat moest anders. We stelden vooraf een FAQ op en onderhielden contact met streetteams die via Twitter onze informatie verspreidden. En misschien wel het belangrijkst: ik verschoof mijn werktijden naar de middag en avond.". Dat fans blij waren met de service van MOJO bleek op de showdagen zelf.

"Via Twitter kregen we foto's toegestuurd van jonge meiden die met stift 'I love MOJO' op hun armen hadden gekalkt, naast de namen van de leden van One Direction. Dat vond ik zó leuk.", herinnert Renate zich. Op de dagen van de concerten was er in de ArenA een speciaal social media taskforce aanwezig, "Maar de bezoekers waren inmiddels zo goed geïnformeerd dat we bijna geen berichten meer binnen kregen. Behalve af en toe een 'Mevrouw, waar bent u nu? Komt u ook de show kijken?'"

In 'Wedstrijdje gillen en uit je dak gaan' van Tanja Spaander lees je het verhaal van productiemanager Otger Vermeulen over crowd control en veiligheid bij het concert van One Direction.

Image

Fan Lotte maakte een vlog van haar bezoek aan het concert van One Direction

1D Fans1
1D Fans2
1D Fans3

De fans die helemaal vooraan stonden bij het concert van One Direction

Image

De commercial voor het concert

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll