Ll2015 1
 • 21 aug 2015
 • Ben Howard
  Chef'Special
  Limp Bizkit
  Paolo Nutini
  Rudimental
  Bastille
  De Jeugd van Tegenwoordig
  Franz Ferdinand
  Sparks
  Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
  Kendrick Lamar
  Major Lazer
  Passenger
  The Maccabees
 • Evenemententerrein Walibi World

Lowlands

Hiphop wordt grootser en grootser op Lowlands. Met als toppunt dit jaar het hoogtepunt van festivaldirecteur Eric van Eerdenburg: "We misten nog een vette middenmoter in het programma. Lamars album To Pimp A Butterfly sloeg in als een bom. Het was voor ons de ultieme act om te markeren dat hiphop en urban belangrijkere ingrediƫnten in de komende line-ups zullen worden. Ultiem ook omdat wij te horen hadden gekregen dat Kendrick Lamar live een geweldige act was. Maar er waren geen tourplannen in die periode. We hebben toen met een aantal andere festivals samengewerkt, en een gezamenlijk bod gedaan voor het Lowlandsweekend. Daar werd positief op gereageerd.

De rest is geschiedenis; een kolkende Alphatent waar de teksten van begin tot eind werden mee gescandeerd.

Een legendarische show.". En ook De Jeugd en Rico & Sticks lieten de Lowlanders deinen en springen.

Image

Het hoogtepunt van festivaldirecteur Eric: Kendrick Lamar live op Lowlands

Image

Het ging helemaal los bij De Jeugd van Tegenwoordig. Het hoogtepunt van dit legendarische feest, was 'De Formule', de track die is uitgegroeid tot hét Lowlands-anthem. HEEEEE HOOOOOO

Image

Het vijftienjarig jubileum van Opgezwolle werd een zegetocht voor Rico & Sticks. De Volkskrant: "Eén groot feest in een afgeladen Alpha. Verre Oosten, Zandloper met Typhoon, Doag met Great Minds en ten slotte Hoedenplank; wie zich nog niet realiseerde hoe goed, bijzonder en vooral gróót de hiphopscene is waarvan Rico en Sticks het middelpunt zijn, wist het op 22 augustus 2015 wel."

Ll 2015 Affiche Klein
LL15 Plattegrond

Ll2015 2
Ll2015 3
Ll2015 4

Image

The official aftermovie

SLUIT close
Scroll