Jera2015 Poster
 • 19 jun 2015
 • All Time Low
  Enter Shikari
  A Day To Remember
  Millencolin
  Caliban
  Destine
  Terror
 • Festival Jera On Air

Jera On Air

Op Jera On Air, een punk-hardcore festival in het Limburgse IJsselstein, verwacht je wellicht niet in het bijzonder dierenvrienden onder de artiesten.

Normaal hebben bands daar op hun rider vooral dingen staan als bier, sterke drank, frisdrank, een sportschool in de buurt, dat soort zaken. Maar toen de band All Time Low headliner was, stond op hun rider... een puppy. Een levend hondje, om ’s middags voor de show een beetje mee te kunnen knuffelen.

Net als de andere items op de rider werd dat uiteraard geregeld. De verhalen waar het hondje vandaan kwam zijn niet meer helemaal helder; van een buurvrouw of een van de vrijwilligers van het festival die zijn of haar eigen hond ‘uitleende’, waarschijnlijk. Toen de band voor de show nog een vriendschappelijk voetbalwedstrijdje deed tegen andere acts op het festival, zat het beest gezellig langs de lijn. Dat werd erg gewaardeerd.

Het gebeurt vaker dat bands een speciale rol toebedelen aan een trouwe viervoeter. Zo was er eens een band, uit het hiphopspectrum, die zelf een puppy meenam op tournee. In de rider stonden allemaal foto’s van het beest, met erbij trotse teksten als ‘dit is onze hond’. Zangeres DeeDee Bridgewater had tijdens North Sea Jazz voor haar hond twee pagina’s ingeruimd binnen haar eigen rider met alle eisen en wensen voor haar trouwe viervoeter. En de band Fall Out Boy had zelfs speciale passen voor alle honden en kinderen die mee waren op tournee of langskwamen: ‘for kids & puppies’ stond erop. Toen de boeker van MOJO zijn eigen kind meenam, kreeg hij ook zo’n klein pasje. Té schattig...

Image

The official aftermovie

Jera2015 Poster

SLUIT close
Scroll