Bobdylan
  • 07 nov 2015
  • Bob Dylan
  • Carré

Bob Dylan

"Is de man op 74-jarige leeftijd beter in vorm dan ooit? Het antwoord is: ja. Driewerf ja.", schrijft OOR over de concertreeks van Bob Dylan.

"Carré geniet nog het meest van de Dylan zoals ‘ie daar staat, helemaal in de tijd en toch boordevol historie. Shadows In The Night is natuurlijk één grote zoektocht door het verleden, met de klassiekers zoals Sinatra ze vertolkte en die Dylan, ergens in z’n leven, geraakt en niet meer losgelaten moeten hebben.

In dat verleden heeft de Dylan van 2015 zichzelf kennelijk gevonden: What’ll I Do, I’m A Fool To Want You, The Night We Called It A Day, All Or Nothing At All en het meesterlijk uitgevoerde Autumn Leaves passen naadloos bij z’n robuuste, authentiek raspende stem en zelden zagen we de enigmatische, afstandelijke Bob Dylan zo opgaan in de muziek die hij maakte. Het raakt allereerst hemzelf – en wat de rest er van vindt zal ‘m worst wezen. Als je het cliché van de ruwe diamant dan toch een keer van stal haalt, moet het nu: Dylan straalt bijna in de vele covers, die hij dan weer countert met indrukwekkende eigen vondsten als Duquesne Whistle, Pay In Blood, Scarlet Town en Long And Wasted Years van het recente Tempest. Het publiek doet het enige wat het kán doen: het ligt, van begin tot eind, soms muisstil, dan weer extatisch, aan z’n gecowboylaarsde voeten."

Image

SLUIT close
Scroll