Dmb1
  • 02 nov 2015
  • Dave Matthews
    Dave Matthews Band
  • AFAS Live

Dave Matthews

Van optredens in coffeeshops en cafeetjes tot grote uitverkochte stadions. Na de oprichting in 1991 is het met de Dave Matthews Band razendsnel gegaan. Zeker toen de band een Grammy binnen sleepte voor best rock performance. Over het concert in Heineken Music Hall schrijft OOR:

"De livereputatie van Dave Matthews en zijn vrienden behoort echter tot één van de sterksten ter wereld. Op het podium krijgen de Amerikanen namelijk wél alle ruimte om hun mengelmoes van rock, jazz, soul, funk, reggae en zo nog wel tien genres tot één uitgebreide show te bundelen.

Dit is een band van muzikanten, voor muzikanten (of in ieder geval bovengemiddeld avontuurlijke luisteraars). In plaats van bekende nummers te spelen, komt Dave Matthews bijvoorbeeld liever op de proppen met een nooit uitgebracht pianoliedje of een weinig gehoorde solosong. Bekend materiaal als Crash Into Me en So Much To Say ontbreekt op de setlist, die sowieso wat bijeengeraapt overkomt, maar daar tegenover staan tal van momenten vol knotsgekke funk, jazzy blazerswerk en andere swingende elementen."

Image

Dmb2
Dmb3
Dmb4

SLUIT close
Scroll