Sir02
  • 24 okt 2015
  • Marco Borsato
    Zucchero
    Jeroen van Koningsbrugge
    O’G3NE
  • Ziggo Dome

Symphonica in Rosso met Marco Borsato

In 2006 was Marco Borsato de eerste artiest die met zijn eigen creatie Symphonica in Rosso het GelreDome op zijn grondvesten liet trillen. Dit jaar zat Marco 25 jaar in het vak en dat werd groots gevierd in het rood! De zanger koos als locatie voor de concertreeks voor Ziggo Dome, waar hij in het najaar van 2015 en in het voorjaar van 2016 in totaal twaalf Symphonica concerten gaf. Meer dan 200.000 enthousiaste fans zagen een fantastische show. Een record!

Op zijn website schrijft Marco:

"Het zit erop. De eerste reeks concerten Symphonica in Rosso zijn achter de rug. Wat was het ongelofelijk indrukwekkend, het heeft al mijn toch wel hoog gespannen verwachtingen overtroffen!

Ik heb zulke dierbare herinneringen aan de allereerste editie van Symphonica in Rosso in 2006, dat toen me gevraagd werd wat ik in mijn jubileumjaar nog een keer zou willen doen, ik niet lang na hoefde te denken. Ik wilde niets liever dan dit evenement met het bijna veertig koppig orkest van Guido's Orchestra, mijn bandje en enkele gasten, opnieuw beleven.

En het werd opnieuw een editie waarin mijn publiek in rood gekleed in grote getale afreisde naar Amsterdam om te genieten van een avond vol passie en hartstocht, met grote hits en kleine juweeltjes, met een overrompeld mooie lichtshow en dito visuals. Met een bandje dat de Ziggo Dome nog net niet in de fik speelde, met een orkest dat hun instrument zo liefdevol bespeelt en last but not least, elke avond bijna zeventien-en-een-half duizend mensen dat op de stoelen stond van enthousiasme, dat alle liedjes woord voor woord meezong, dat de adem in hield als Kim Spierenburg begon te spelen, dat duwde met die handen als Cheyenne Toney op kwam, juichte voor Jeroen van Koningsbrugge, meezongen met O'G3NE en samen met mij genoot van mijn jeugdheld Zucchero."

Image

Ga mee backstage met dit leuke filmpje van Marco door Segway

Sir04
Sir05
Sir06

Image

SLUIT close
Scroll