Woohah2016 Foto
 • 30 jun 2016
 • Schoolboy Q
  Young Thug
  Action Bronson
  A$AP Ferg
  Tyler the Creator
  Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
 • Spoorzone gebied Tilburg

WOO HAH!

Artiesten die onverwacht langskomen en bij een collega-artiest het podium opspringen, het blijven geweldige ervaringen. Voor het hiphopfestival WOO HAH! was als headliner rapper Future aangetrokken, maar hij zegde plotseling en kort van tevoren af. Boeker Jeps Salfischberger: “We moesten snel een vervanger hebben en hebben zo’n beetje iedereen geprobeerd. Waaronder A$AP Rocky. Maar ja, die was in die periode eigenlijk niet in Europa. Hij wilde wel komen, maar dan moesten we zó ontzettend veel geld betalen en dat hadden we niet. Dus werd dat plan geskipt. Uiteindelijk werd de vervanger ScHoolboy Q en was het festival gered. Toen we ’s ochtends op het festivalterrein aankwamen, kregen we het bericht dat een optredende act had verzocht aan zijn gastenlijst nog A$AP Rocky toe te voegen; hij wilde graag langskomen.

Wij hoopten natuurlijk dat hij ook nog ergens mee zou doen en dat gebeurde: hij sprong het podium op bij A$AP Ferg. En hij niet alleen, er kwamen nog veel meer hiphop-grootheden die je normaal echt niet meer ziet in een zaal van 4000 man. De zaal ontplofte; dat was een van de meest memorabele momenten in de hiphop, denk ik.

De ochtend erna klapte ik mijn laptop open en zag dat we de hele wereldpers hadden gehaald: Billboard, Pitchfork, alle muziekmedia berichtten over het Nederlandse publiek dat de avond ervoor ‘een geweldige verrassing’ hadden gekregen. Ja, zeg dat wel. En we hoefden er niet eens al dat geld voor te betalen!”

Image

De 3voor12 opnames van het legendarische A$AP Ferg optreden

Woo Hah2016 Poster

Image

The official aftermovie

SLUIT close
Scroll