FD14531 P
  • 15 nov 2016
  • Twenty One Pilots
    Bry
  • AFAS Live

Twenty One Pilots

Sinds 2000 is boekingstijger Jeps Salfischberger in dienst bij MOJO. Hij boekt alles wat los en vast zit, van metal/hardcore/punk tot hiphop/rap en zijn meest recente specialisme: comedy. Soms lukt het een boeker om in vroeg stadium een act te ontdekken en die te laten groeien tot supersterren. Over de reis die hij maakte met Twenty One Pilots vertelt Jeps:

"Ik zag de band voor het eerst op SXSW en kwam eigenlijk voor Macklemore. Zij hadden de speakers opgeblazen en daar moest Twenty One Pilots dus nog over heen spelen. Het was gewoon overdag en maar twee gasten: drummer, zanger/piano en ukelele. Het begon en die zanger kwam aanrennen met bivakmuts, springt op de piano, maakt een salto: Bam, zet het nummer in. Wow, kippenvel. Wat is dit?! Die hele show was gewoon één brok energie. Toen wist ik wel zeker, dit ga ik boeken."

In korte tijd groeide de band uit van de kleine zaal van Paradiso tot Ziggo Dome. Over het laatste concert dat TOP gaf in Nederland schreef De Volkskrant: "Na twee uitputtende uren heeft Twenty One Pilots de HMH gek gespeeld, maar ook stevig ingepakt. Knap hoor, hoe die jongens zo'n berg hits zo enerverend door een grote popzaal kunnen blazen, gewoon met z'n tweeën - en natuurlijk die vijfduizend meeschreeuwende fans. Een bandje om te koesteren. En ze zijn nog maar net begonnen."

Image

'Stressed Out' live

FD14486 P
FD14581 P
Top

SLUIT close
Scroll