Gunsnroses1
  • 12 jul 2017
  • Guns N' Roses
    Biffy Clyro
    Tyler Bryant & the Shakedown
  • Goffertpark

Guns N' Roses

Food & Beverage manager Martine vertelt: "Bij een show als die van Guns N’ Roses kun je van te voren goede inschatting maken wat voor publiek hier op afkomt: oude rockers. Van voorgaande edities wisten we dat dit het publiek veel bier drinkt. Normaal gesproken zie je een behoorlijke piek in de bierverkoop voor aanvang van de hoofdact en zakt dit tijdens de hoofdact helemaal in. Echter bij Guns N’ Roses zakte het geen moment in en zagen wij onze voorraad steeds kleiner worden. Gelukkig hebben wij daar back-up plannen voor en hebben we de brouwerij gebeld. De bierwagen kwam vanuit Oss naar Nijmegen en dit ging niet zo makkelijk door de vele afzettingen rondom het terrein. Eindelijk was hij daar dan en kwam hij met het nieuws dat hij niet de code wist van zijn wagen. Wat bleek nou? Heineken had net hun bierwagens voorzien van een nieuw systeem en alle chauffeurs kregen hier een cursus voor, maar dit was er precies eentje die de cursus nog niet had gehad. Gelukkig hebben we op elk evenement biertechnici rondlopen en deze helden hebben ervoor gezorgd dat er bier uit de wagen kwam! Echter wel op halve kracht. Wij dus samen alle tankjes vullen en haalden het allemaal maar net.

Later kwam ik bij het productiekantoor en komt één van mijn collega’s naar mij toe: ‘Goh Martine, ik wil je niet zenuwachtig maken, maar ik hoor net dat boeker Rob discussie heeft met de manager van Guns N’ Roses. Ze hebben er zin in en willen langer doorspelen, dit zou weleens tot 23:45u kunnen duren’. Ik begon het wel een beetje warm te krijgen, want als ze echt zo lang door zouden gaan dan zou het bier écht opraken en dan heb je echt een probleem bij dit publiek. Uiteindelijk zijn de mannen iets na 23:00u gestopt met spelen, hebben wij onmiddellijk alle barren dicht gedaan en is alles goed gekomen.

"F*ckin eh, Nijmegen! THAT was a great f*ckin time! & the longest show we have ever performed to date; 3 hrs 22 mns! RnFnR! Cheers!" - Slash op Facebook

Rock 'n Roll gaat verloopt niet altijd netjes volgens het tijdschema. Boeker Rob Trommelen: "De band moest om 19.45 uur op in Nijmegen, en vertrok om half 7 uit Amsterdam. Er is politie motor escorte geregeld, waardoor de band uiteindelijk nog redelijk op tijd op het podium stond. Onderweg hebben ze de 210 kilometer per uur aangetikt...". Ondanks de late opkomst speelde Guns N' Roses een recordlange set!

Lees meer over dit concert in 'De Barrier houdt altijd stand' van Marijn Schrijver

Image

Axl Rose gooide zijn microfoon het publiek in en - best indrukwekkend - die raakte het hoofd van iemand in het publiek die 40 meter van het podium stond. Deze meneer zocht contact met MOJO, omdat hij de band aan wil klagen. Omdat hij zelf de Engelse taal niet beheerst, vroeg de fan ons de brieven te vertalen en door te sturen naar de band. Helaas kunnen we fans niet in contact brengen met (het management van) de artiest, maar we hebben hem gecompenseerd met kaartjes voor een volgend concert.

Gunsnroses5
Gunsnroses4
Gunsnroses3

Image

'Welcome to the Jungle' in Nijmeegse jungle: Goffertpark

Meer verhalen over o.a. dit concert lees je in 'MOJO presenteert'

Image
SLUIT close
Scroll