Drake 2017
  • 27 mrt 2017
  • Drake
  • Ziggo Dome

Drake

Na twee eerdere verplaatsingen, omdat de productie zoals deze was neergezet bij het eerste concert van de tour volgens de artiest niet goed genoeg was, liepen de fans van Drake op 27 maart een blauwtje. De zanger werd ziek en zegde zijn concert af, ruim een uur na aanvangstijd. Aan boeker Kim Bloem de ondankbare taak om het slechte nieuws te brengen, vanaf het podium van een uitverkocht Ziggo Dome. Aan de NOS vertelt Kim:

"Ik heb weleens backstage door een microfoon medegedeeld dat mensen een gratis drankje kregen, maar een optreden van een topartiest zo afkondigen, dat deed ik voor het eerst.". Op dezelfde plek waar Drake knuffels, lofzang en ondergoed naar zijn hoofd geslingerd zou krijgen, kreeg Kim middelvingers, gescheld en volle en lege bierglazen naar zich gegooid.

Om half 10 zat Kim nog ontspannen te wachten tot Drake zou beginnen. Hij was toen al een half uur te laat, maar dat gebeurt wel vaker, weet Kim uit ervaring. Vijf voor tien kreeg ze een berichtje. Of Kim zich even in het productiekantoor kon melden. Daar zat het management van Drake en zijn tourmanager, samen met de productiemanager. Drakes management zei toen meteen: hij komt niet, hij moet weg, hij is ziek.". Discussie over de beslissing was er niet. "Als iemand zo slap als een vaatdoek op een podium staat, dat wil je niet. De fans ook niet."

Dat iedereen het pas zo laat wist, snapt Kim wel. "Ondanks dat je ziek bent, wil je het toch proberen. Je hoopt op het laatste moment: misschien helpen de medicijnen, misschien gebeurt er een wonder." Het wonder bleef uit, waarna Kim meteen in de regelmodus schoot en de zaalmanager belde met de vraag of ze de zaal woensdag nog konden boeken.

Om 22.00 uur was de zaal voor woensdag geregeld en was het team aan het uitzoeken: wat doen we met de kaartjes? Hoe stemmen we dat met alle partijen af? "Maar we hadden natuurlijk ook nog een volle zaal met wachtende en soms boze fans. Die moesten we het slechte nieuws nog brengen."

Het management van Drake stelde voor om een boodschap over de geluidsinstallatie af te spelen, ingesproken door iemand backstage. "Maar dat konden we niet maken. We moesten iemand het podium opsturen. Persoonlijk zo'n boodschap brengen is beter. We wilden wat rust creëren.". Terwijl het management van Drake wat steekwoorden in het Engels op een briefje zette en overlegde over de boodschap, besloot Kim dat zij het podium op ging. "Volledig op adrenaline maakte ik die beslissing."

Na haar boodschap kreeg ze de hoon van het publiek over zich heen. "Dat snap ik wel, die emotie. En ik heb geen bierdouche gekregen, dus het valt wel mee. Ik hoopte alleen maar dat de boodschap overkwam." En die boodschap was: kom woensdag terug, dan is hij er ook weer. "Achteraf had ik dat misschien beter anders kunnen zeggen. Maar je moet wel bedenken: we hebben in 20 minuten een show verplaatst en alles geregeld. Ik kon op dat moment niet meer doen." Vanochtend hoorde ze zichzelf terug. “Ik zeg zoiets als: "niet getreurd" en "hij was hier wel, maar is weer weg", maar dat had ik natuurlijk niet moeten zeggen."

"In eerste instantie is het natuurlijk balen voor de fans en voor Drake zelf. Die hebben hiernaartoe geleefd. Maar voor mij is het ook jammer. Het is ook een beetje raar om te zeggen, maar we hebben dit goed gedaan, ondanks dat de boodschap niet leuk was."

Bron: NOS

Image

Beelden van Kim op het podium van Ziggo Dome en een interview dat zij deed met AT5.

Image

Fans zijn #BOOS op #kutdrake en komen verhaal halen bij ons op kantoor. Af en toe vinden we nog wat confetti in onze vergaderkamer.

Image

Bij de uitstroom van het concert filmde De Telegraaf de teleurgestelde fans

SLUIT close
Scroll