Khalid1
  • 07 feb 2018
  • Khalid
  • AFAS Live

Khalid

Khalid is dé r&b-belofte van 2018. Hij groeide op met een moeder die in het leger werkte en verwerkt de ervaringen die hij tijdens de reizen die hij daardoor maakte in zijn nummers. Debuutalbum 'American Teen' verscheen eerder dit jaar en vat zijn levensverhaal samen.

Dat Khalid's persoonlijke touch zijn vruchten afwerpt blijkt al direct bij het uitkomen van eerste single 'Location', die wereldwijd meteen opgepikt wordt door de radiostations en vandaag de dag meer dan 300 miljoen Spotify-streams heeft opgeleverd. Wat volgde waren singles als 'Young Dumb & Broke' en featurings als '1-800-273-8255' (met Logic), 'Rollin' (met Calvin Harris) en 'Silence' (met Marshmello), die stuk voor stuk het talent van de jonge Texaan aankondigen. En dan zijn de ijzersterke liveshows nog niet eens aan bod gekomen.

Dat de Amerikaanse zanger Khalid een ster zal worden, bleek niet alleen uit het gegil van jonge vrouwen in het publiek, woensdagavond in een uitverkocht Afas Live, in Amsterdam. Khalid heeft alles mee: zijn mooi krullende soulstem, zijn vriendelijke uitstraling en scherp gesneden ‘Grace Jones’-kapsel (recht omhoog, plat van boven).

NRC

Khalid3
KHalid5
khalid6

SLUIT close
Scroll