Paul Simon 8-07
  • 07 jul 2018
  • Paul Simon
  • Ziggo Dome

Paul Simon 'Homeward Bound - The Farewell Tour'

Met twee magische shows in Ziggo Dome nam één van de bekendste singer-songwriters ter wereld afscheid van het toeren. "De avond onderstreepte op prachtige wijze de ontwikkeling van de muzikant Paul Simon", meent Trouw. "Zo leidde de reis zaterdag van de politiek geëngageerde folkpop uit zijn begindagen via cajun naar reggae en Afrikaanse muziek. Om bij het slot weer terug te keren naar het begin met twee verstilde solovertolkingen van ‘American Tune’ en ‘The Sound of Silence’, die zelfs de meest notoire kwebbelaars stil kregen.

Het maakte van het concert een waardig slot van Simons bestaan als live-artiest. Met een optreden dat geen snelle happen voor snackers bood maar een geraffineerd buffet voor fijnproevers."

Volgens OOR nam Paul Simon glunderend afscheid van het toeren. "Hij glundert bij ieder applaus, laaft zich aan het gejoel en blijft hits spelen, zoals Kodachrome en The Boxer. Na ook nog een fraaie versie van American Tune kan Simon zijn afscheid maar op één manier afsluiten, met een naakte, verpletterende versie van The Sound Of Silence. Met enkel een spotlight en zijn gitaar zet hij vooralsnog zijn laatste muzikale handtekening."

SLUIT close
Scroll