Razende Reporters Denise en Tessa

De Australische band ‘5 Seconds Of Summer’ (5SOS) stond in het weekend van 21 en 22 mei in de Ziggo Dome en wij waren erbij al razende reporter!

arrow down

Razende Reporters Denise en Tessa

De Australische band ‘5 Seconds Of Summer’ (5SOS) stond in het weekend van 21 en 22 mei in de Ziggo Dome en wij waren erbij al razende reporter!

8SLF5-asAkQ

Zondag 22 mei 2016, een ontzettend regenachtige maar fantastische dag. De deuren van de Ziggo Dome gingen om 18:30 uur open en het voorprogramma begon om 19:40 precies! De openingsact van 5SOS was Don Broco, een Britse rock band. Zij zongen een paar nummers en gingen rond 8 uur weer van het podium. We gingen nog even langs de merchandise stand en toen begon het langzaam steeds dichterbij te komen...

5 Seconds Of Summer begon rond kwart voor 9 met de intro van het nummer Carry On. Het gegil in de zaal gaf ons beide kippenvel en heel veel oorpijn; het was gaaf en een tikkeltje pijnlijk tegelijkertijd. Van het nummer Carry On gingen ze over op het nummer Hey Everybody. Wat heel gaaf was om te zien, was dat letterlijk de hele zaal stond te dansen! Zelfs vaders en moeders die mee waren, konden niet stil blijven staan. Na Hey Everybody gingen ze door met het nummer Money, direct na Money kwam het nummer Voodoo Doll en na Voodoo Doll kwam Don’t Stop! Weer 3 heerlijke nummers waar je niet bij kan blijven zitten! Na deze 3 fantastische nummers, kwam het nummer Outer Space.

Tijdens het nummer Outer Space was een Europese fanactie gepland! Het gaat om een blaadje omhoog houden met een kapotte ster erop, die wordt vastgehouden door een veiligheidsspeld. Het ene deel van de ster is zwart en het andere deel heeft de vlag van het Europese land. De ster staat voor Europa zelf en de vlag natuurlijk voor het land. Het deel dat deze gebroken is en wordt vastgehouden door een veiligheidsspeld, is het deel dat het project verbind aan 5SOS. Hetzelfde symbool, maar dan een hartje en in de kleuren zwart en geel, is het ‘logo’ van de New Broken Scene en hoort geheel bij de Sounds Live Feels Live tour. Een heel gaaf project dus!

Hierna kwam één van onze persoonlijke favorieten; Waste The Night. Daarna kwam Castaway en de zaal deed zo hard mee, dat het een heel gaaf effect gaf! Jet Black Heart was de volgende en dit was weer echt een enorm kippenvel momentje. Alle lichten gingen uit op één blauwe spot op Michael na. De zaal juichde en joelde zo hard voor hem, dat hij even moest wachten met het beginnen van het nummer en het gaf hem een grote glimlach op zijn gezicht. Jet Black Heart is qua tekst een enorm diep nummer en dat bleek ook wel uit de reacties van de fans. Zoals ik al zei; het was een enorm kippenvel momentje! Na JBH kwam Amnesia, een nummer dat voor ons beide persoonlijke emotionele waarde heeft.

Daarna kwam misschien wel het hoogtepunt van de avond. Iets waar letterlijk fans van over de hele wereld het over hebben: Ze speelde het nummer If You Don’t Know. Een nummer dat nog nooit live gespeeld was en Nederland dus een primeur mee had. (Het nummer staat ook alleen op de EP van Don’t Stop) Zodra we de beginakkoorden hoorde, wisten we dat dit iets heel gaafs zou worden en dat was het natuurlijk!

Na IYDK kwamen weer 2 van onze persoonlijke favorieten van het nieuwe album; Vapor en Catch Fire! Na deze twee nummers kwam Disconnected, een fan favoriet in het algemeen! Wat heel gaaf was, was dat aan het einde de band alleen de zaal liet zingen en dit een enorm groots en gaaf effect gaf! Daarna waren End Up Here en Good Girls aan de beurt; 2 liedjes van het eerste album die het altijd goed doen bij de fans! Toen was Permanent Vacation aan de beurt en daarna een cover van What I Like About You!

Na deze nummers kwam het bekende we-gaan-van-het-podium-af-en-komen-later-terug-voor-nog-een-paar-nummers. Eerst kwam Ashton terug die en fantastische drumsolo gaf, waarna She’s Kinda Hot begon en daarna kwam als laatste nummer ; She Looks So Perfect! En toen was helaas, om 22:15, de show toch echt afgelopen.

We liepen beide met dubbele gevoelens de zaal uit. Aan de ene kant waren we enorm blij omdat het concert zo gaaf was! Aan de andere kant waren we verdrietig dat het was afgelopen. Iets wat ik nu ik dit schrijf, nog steeds ben. De Sounds Live Feels Live tour zit qua concert zeker weten in mijn top 3 van meest gave concerten waar ik ooit naar toe ben geweest! De sfeer, de fans, de muziek, de band... Alles klopt gewoon aan de ze tour en ik heb een heerlijke tijd gehad.

Bij hun volgende tour, zijn wij er zeker weten weer bij!

Liefs,

Denise en Tessa
The Fangirl Diaries

Bekijk de foto's van Denise en Tessa op mojo.nl/5sos