Amsterdam ArenA

Hieronder hebben wij de zaalinformatie voor je op een rijtje gezet.

arrow down

BELANGRIJKE INFO: TASSENVERBOD VAN KRACHT

Let op: het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee naar het concert in de Amsterdam ArenA te nemen. Handtassen die niet groter zijn dan formaat A4 en niet dikker zijn dan 10 cm zijn uitgezonderd. Tassen groter dan formaat A4 zijn dus niet toegestaan, laat deze tassen a.u.b. thuis. Let op: er is geen inbewaringname voor tassen die de ArenA niet in mogen. Er zijn daarnaast ook geen kluisjes. Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar op station Amsterdam Centraal.

BELANGRIJKE INFO: TICKETS OP NAAM

Op verzoek van Ed Sheeran heeft MOJO besloten dat de tickets voor zijn concerten uitsluitend op naam worden verkocht. Dit betekent dat de tickets presoonsgebonden zijn en het daardoor niet mogelijk is om de tickets door te verkopen.

Bij de ingang wordt de naam op je ticket en op je legitimatiebewijs gecontroleerd. Enkel als de naam op ticket overeenkomt met de naam op het legitimatiebewijs krijg je toegang tot de zaal. Zorg er dus voor dat je je legitimatiebewijs meeneemt naar het concert. Een geldig legitimatiebewijs is een paspoort, ID-kaart of rijbewijs.

Staan er meerdere kaarten op jouw naam maar gaan je bezoekers op een ander tijdstip naar het concert?
Dan kunnen we je medebezoekers toegang verlenen als je hen de volgende documenten meegeeft naar het concert:

  1. Duidelijke kopie van jouw geldige legitimatiebewijs
  2.  Het orginele betalingsbewijs van Ticketmaster of bankafschrift van de betaling aan Ticketmaster.

Zonder deze documenten kunnen we ze geen toegang geven. Neem de documenten uitgeprint op papier mee. 

Let op: De documenten worden niet ingenomen. We adviseren je om kopieën van deze vertrouwelijke documenten na vertoon veilig op te bergen.

Kun je zelf niet naar het concert en staan de kaarten op jouw naam?
Wegens de vele verzoeken en de termijn tussen aankoopdatum en showdatum is in overleg met management besloten het toegangsbeleid iets te versoepelen. Ben je overwachts verhinderd en de kaarten staan op jouw naam? Dan mag je de kaarten doorgeven aan vrienden of familie als je hen de volgende documenten meegeeft naar het concert:

  1. Duidelijke kopie van jouw geldige legitimatiebewijs
  2. Het originele betalingsbewijs van Ticketmaster of bankafschrift van de betaling aan Ticketmaster.

Zonder deze documenten kunnen we ze geen toegang geven. De documenten dienen geprint op papier meegenomen te worden. 

Let op: De documenten worden niet ingenomen. We adviseren je om kopieën van deze vertrouwelijke documenten na vertoon veilig op te bergen.

Op onze website is meer informatie te vinden over kaartverkoop op naam bij de concerten van Ed Sheeran. 

VERVOER:

Let op: we raden je aan om met het openbaar vervoer naar het concert te reizen. Hou vooral op 29 juni rekening met grote (verkeers)drukte in het ArenA-gebied vanwege een ander evenement in de Ziggo Dome. 

OPENBAAR VERVOER / TREIN
In de buurt van de Amsterdam ArenA liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand van de zaal. Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

Kijk op de NS website voor eventuele werkzaamheden op jouw traject. Plan je reis vooraf met de NS reisplanner op de website van de NS of in de NS app. Check ook vlak voor vertrek de reisplanner voor eventuele last minute wijzigingen of oponthoud.

Ook met stads- en streekbussen kun je de Amsterdam ArenA bereiken. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner.

MET DE AUTO

Indien je toch met de auto reist adviseren wij je om ruim op tijd te vertrekken en om het gebied in te rijden via de S112/Gooiseweg, vanaf daar word je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie. Ook kun je gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam.

Plan via de website van de Amsterdam ArenA je reis naar het concert.

Amsterdam ArenA ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens ARENAPOORT en de aanwijzingen op de verkeersborden. Let op de elektronische borden boven de weg en volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars. 

Hou rekening met grote verkeersdrukte, extra reistijd en files, zowel voor- als na het concert. Kijk voor meer informatie over eventuele werkzaamheden op jouw route op vanAnaarBeter.nl.

WEGWERKZAAMHEDEN

Op 28 en 29 juni staan er wegwerkzaamheden gepland op het traject A10 en A4. Houd rekening met een langere reistijd vanwege omleidingen en eventuele files.

  • Afrit nr. 11 (Amsterdam - Overamstel) op de A10 naar S111 is in beide richtingen afgesloten. Je kunt gebruik maken van de omleiding A10 - A2 - S110 of A10 - S112.
  • Op de A4 ter hoogte van de Schipholtunnel is de parallelrijbaan in zuidelijke richting afgesloten. De hoofdrijbaan is wel gewoon in gebruik.

PARKEREN
Joe Park biedt de mogelijkheid om vooraf een parkeerticket te kopen voor concerten in de ArenA. Hierdoor ben je zeker van een parkeerplek, reken je van tevoren af en kun je onbezorgd genieten van het concert zonder te hoeven haasten of in de rij staan bij de betaalautomaat van de parkeergarage. 

KISS & RIDE
Word je gebracht en/of gehaald? Maak dan gebruik van de parkeergarages P3, P4 of P5. Hier kun je, tegen uurtarief, veilig, snel en gemakkelijk iemand wegbrengen of ophalen. In parkeergarage P3, P4 en P5 kun je de auto vlakbij de hoofdingang van de Amsterdam ArenA/Johan Cruyff ArenA parkeren. De aanrijroute is vanaf de A2 afrit 1. Volg de borden P-ArenAPoort en dan de borden Kiss en Ride in het gebied.

LET OP: In het hele gebied rondom de Amsterdam ArenA/Johan Cruyff ArenA geldt een stopverbod welke zal worden gehandhaafd. Volg ten alle tijden de borden en aanwijzingen van verkeersregelaars en politie. Vanaf 22:00 uur worden er wegen en parkeerlocaties afgesloten i.v.m. de uitstroom van het verkeer. Kom je iemand ophalen? Zorg er dan voor dat je voor 22:00 aanwezig bent bij één van de parkeergarages. Ophalen kan alleen in de P3, P4 en P5 garages tegen uurtarief.

FIETS, SCOOTER OF MOTOR
Er is een fietsenstalling op het voorplein van de Villa ArenA, tegenover Hoofdingang E van de Amsterdam ArenA. Tijdens evenementen kun je jouw fiets of brommer hier tegen een gereduceerd tarief van 2 euro stallen. Jouw motor kun je kwijt op het trottoir van P6.

PARKEREN MINDERVALIDEN
Bezoekers die slecht ter been zijn en per auto naar het concert komen, raden wij af om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en Amsterdam ArenA bevindt zich namelijk een voetgangersbrug. Verder hebben vrijwel alle parkeerplaatsen in het ArenA-gebied een aantal gereserveerde plaatsen voor mindervaliden, deze zijn toegankelijk op vertoon van een Europese Gehandicaptenkaart. Voor P1 (de garage onder Amsterdam ArenA) is het evenemententarief 20 euro en voor P2 t/m P19 is het tarief 12 euro. Parkeertickets kunnen ook van tevoren al worden aangeschaft op de website van Ticketmaster.

Op de website van de Amsterdam ArenA is meer informatie te vinden over parkeren voor mindervaliden in het ArenA-gebied.

HET CONCERT:

HOE LAAT IS HET CONCERT AFGELOPEN?

Het tijdschema is bekend:

17:00 uur - Deuren open
18:45 uur - Jamie Lawson
19:15 uur - Pauze
19:30 uur - Anne-Marie
20:15 uur - Pauze
20:30 uur - Ed Sheeran
22:30 uur - Verwacht einde

Dit tijdschema is onder voorbehoud en hiervan kan worden afgeweken door de artiest. Hou www.mojo.nl/edsheeran in de gaten voor eventuele wijzigingen en het laatste nieuws.

Hou daarnaast rekening met grote drukte na afloop van het concert.

OVERNACHTEN VOOR DE ARENA
Het is niet toegestaan om voor de ArenA te overnachten. 

LOCKERS / GARDEROBE
Let op: er zijn in de ArenA geen garderobe of lockers / kluisjes aanwezig. Ook is er een tassenverbod van kracht: enkel tassen die kleiner zijn dan formaat A4 en niet dikker zijn dan 10 cm zijn toegestaan tijdens het concert. Geadviseerd wordt om tassen thuis te laten: indien je tas geweigerd wordt bij de ingang is het niet mogelijk om deze buiten de ArenA op te bergen.

WAT MAG MEE NAAR BINNEN?
Bij de entree wordt gefouilleerd. Op mojo.nl/voorwerpen vind je een overzicht van voorwerpen die je niet mee mag nemen naar concerten. Let op: er is geen inbewaringsname voor tassen die de ArenA niet in mogen. Er zijn daarnaast ook geen kluisjes. Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar op station Amsterdam Centraal. 

TOILETTEN
Toiletten zijn snel bereikbaar vanuit elk vak en goed aangegeven. De gehandicaptentoiletten bevinden zich bij Hoofdingang E.

EHBO
Er zijn op meerdere locaties EHBO posten aanwezig, volg hiervoor de borden.

LATER NAAR BINNEN
Het is geen probleem om later dan de aanvangstijd van het concert te arriveren: je krijgt met een geldig ticket de hele avond toegang tot de ArenA. Let op: het is niet toegestaan om het terrein van de ArenA tussendoor te verlaten. Als je eenmaal de ArenA verlaat kun je daarna niet meer naar binnen. 

DAK DICHT
Tijdens het concert is het dak van de ArenA gesloten.

MINDERVALIDENPLATFORM / ROLSTOELPLATFORM
Mindervalide bezoekers die niet in het bezit zijn van een rolstoel- en begeleidersticket maar reguliere staan- of zitplaatsen hebben gekocht, maar toch gebruik willen maken van het mindervalidenplatform tijdens het concert, kunnen hiervoor via [email protected] een aanvraag indienen. Let op: mindervalidenaanvragen worden toegewezen op basis van beschikbaarheid. In verband met de beperkte ruimte op het mindervalidenplatform kan het zijn dat je aanvraag niet wordt gehonoreerd.

Ben je in het bezit van rolstoel- en begeleidersticket? Dan ben je verzekerd van een plek op het mindervalidenplatform tijdens het concert en hoef je geen aanvraag in te dienen.

Meer informatie over de toegankelijkheid van de zaal is te vinden op de website van de Amsterdam ArenA. De gehandicaptentoiletten bevinden zich bij Hoofdingang E.

KRUKJE / KLAPSTOEL MEENEMEN
Het is vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan om een krukje of klapstoel mee te nemen, deze worden bij de toegangscontrole geweigerd. Let op: er is geen inbewaringsname voor tassen die de ArenA niet in mogen. Er zijn daarnaast ook geen kluisjes. Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar op station Amsterdam Centraal. 

MEDICIJNEN MEENEMEN
Het is enkel op vertoon van een medicijnenpaspoort toegestaan om medicijnen en/of injectienaalden mee te nemen naar het concert.

ETEN EN DRINKEN MEENEMEN
Het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen, hier zal bij de toegangscontrole op worden gecontroleerd. Voor bezoekers die vanwege medische redenen zelf eten en/of drinken mee willen nemen, kan enkel een uitzondering worden gemaakt wanneer er een medicijnenpaspoort kan worden getoond.

ETEN EN DRINKEN IN DE ARENA
Er wordt een ruim assortiment aan eten en drinken verkocht in en rondom de ArenA: bij de verkooppunten van Catering Club kun je terecht voor snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. De Vemo Catering kiosken verkopen vers belegde broodjes. Bij Mr. Long kun je terecht voor Vietnamese loempia’s, pansit, Kip Kung Fu, broodjes saté, hete kip en sushi.

Heb je een allergie of volg je een bijzonder dieet? Er zijn op aanvraag allergeenlijsten in te zien bij iedere cateraar.

KOLVEN
Het is mogelijk om te kolven bij de EHBO posten in de ArenA. Het is toegestaan om kolfbenodigdheden mee naar binnen te nemen. Van de security ontvang je een bagagelabel om aan te tonen dat je een grotere tas mee naar binnen mag nemen.

MERCHANDISE
Er wordt bij verschillende stands binnen en buiten de poorten van de ArenA merchandise verkocht. Binnen vind je de kramen zowel op de ringen als achteraan op het veld.

BETAALWIJZE
De Amsterdam ArenA is een cashless stadion. In het stadion kun je alleen betalen met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay.

VERLOREN / GEVONDEN VOORWERPEN
Tijdens het evenement worden de gevonden voorwerpen verzameld door het beveiligingspersoneel bij de hoofdentree. Na het evenement worden de gevonden voorwerpen overgedragen aan de ArenA en worden ze op deze website geplaatst: https://ilost.co/nl/org/amsterdam-arena