Amsterdam ArenA

Hieronder hebben wij de zaalinformatie voor je op een rijtje gezet.

arrow down

This info for our international visitors

Tassenverbod van kracht

Het is niet toegestaan om grote tassen mee naar het stadion te nemen. Tassen die niet groter zijn dan formaat A4 en niet dikker zijn dan 10 cm zijn uitgezonderd. Tassen groter dan formaat A4 zijn dus niet toegestaan, laat deze tassen a.u.b. thuis. Let op: er is geen inbewaringname voor tassen die de ArenA niet in mogen. Er zijn daarnaast ook geen kluisjes. Er is een beperkt aantal kluisjes beschikbaar op station Amsterdam Centraal.

Tijdschema

17:00 uur - Deuren open
19:30 uur - De Staat
20:15 uur - Pauze / changeover
20:40 uur - The Rolling Stones
23:00 uur - Verwacht einde 

Reizen met het openbaar vervoer

In de buurt van de Amsterdam ArenA liggen twee treinstations: Amsterdam Bijlmer ArenA en Duivendrecht. Beide stations liggen op loopafstand. Zowel intercity's als sprinters met verbindingen vanaf onder meer Schiphol, Utrecht Centraal, Ede-Wageningen, Arnhem, Nijmegen, Eindhoven, Gouda en Rotterdam stoppen op deze stations. Kom je vanuit de richting Schiphol, Almere en Amersfoort, neem dan de trein naar station Duivendrecht. Reis je vanuit de richting Utrecht Centraal, neem dan de trein naar station Amsterdam Bijlmer ArenA.

LET OP! Werkzaamheden aan het spoor gepland in het weekend van 30 september.  
Op 30 september staan er spoorwerkzaamheden gepland op de volgende trajecten:

  • Alkmaar – Uitgeest
  • Alphen – Gouda
  • Bergen op Zoom – Vlissingen
  • Utrecht – Ede/Wageningen
  • Utrecht – Rhenen

Kijk op http://www.ns.nl/reisinformatie/werk-aan-het-spoor voor meer informatie of check de reisplanner op de website van de NS of in de NS app. Ook met stads- en streekbus kun je de Amsterdam ArenA bereiken. Jouw route kun je plannen met de 9292 OV planner.

Reizen met de auto

Indien je met de auto reist adviseren wij je om ruim op tijd te vertrekken en om het gebied in te rijden via de S112/Gooiseweg, vanaf daar wordt je verder verwezen naar een geschikte parkeerlocatie.  Ook kun je slim gebruik maken van het P+R netwerk in Amsterdam.

Amsterdam ArenA ligt in het hart van Amsterdam Zuidoost, omringd door de snelwegen A1, A2, A9 en A10. Vanuit alle richtingen zoek je de A2 op om in Amsterdam Zuidoost uit te komen. Volg vervolgens "ArenAPoort" en de aanwijzingen op de verkeersborden. Druk op de weg? Let op de elektronische borden boven de weg, en volg de aanwijzingen op van verkeersregelaars. 

LET OP! De Schipholtunnel is vrijdag- en zaterdagnacht in beide richtingen afgesloten wegens werkzaamheden. Voor de bezoekers van het concert van The Rolling Stones wordt de tunnel zaterdagavond een uurtje later, om middernacht, afgesloten. Zodra de Schipholtunnel is afgesloten is de snelste route vanuit Amsterdam naar Den Haag en Rotterdam, via Utrecht (A2 en A12). Houd rekening met extra reistijd tot 60 minuten. Kijk op vananaarbeter.nl voor meer informatie. 

Verkeersdrukte verwacht
In verband met evenementen in het gebied rondom de Amsterdam ArenA wordt er 30 september verkeersdrukte verwacht. We raden je aan om op tijd te vertrekken en de juiste verkeersborden op te volgen.

Parkeerticket kopen
In samenwerking met de Gemeente Amsterdam biedt Ticketmaster de mogelijkheid om vooraf een parkeerticket te kopen voor concerten in de Amsterdam ArenA. Hierdoor ben je zeker van een parkeerplek, reken je van tevoren af en kun je onbezorgd genieten van het concert zonder te hoeven haasten of in de rij te staan bij de betaalautomaat van de parkeergarage. Bestel hier jouw parkeerticket.

Fiets, scooter en motor
Er is een fietsenstalling op het voorplein van de Villa ArenA, tegenover Hoofdingang E van de Amsterdam ArenA. Tijdens evenementen kun je jouw fiets of brommer hier tegen een gereduceerd tarief van 2 euro stallen. Jouw motor kun je kwijt op het trottoir van P6.

Mindervaliden
Meer informatie over de toegankelijkheid van de zaal is te vinden op de website van de Amsterdam ArenA. De gehandicaptentoiletten bevinden zich bij Hoofdingang E.

Parkeren mindervaliden
Bezoekers die slecht ter been zijn en per auto naar het concert komen, raden wij af om op P2 te parkeren. Tussen deze parkeergelegenheid en Amsterdam ArenA bevindt zich namelijk een voetgangersbrug. Verder hebben vrijwel alle parkeerplaatsen in het ArenA-gebied een aantal gereserveerde plaatsen voor mindervaliden, deze zijn toegankelijk op vertoon van een Europese Gehandicaptenkaart. Voor P1 (de garage onder Amsterdam ArenA) is het evenemententarief 20 euro en voor P2 t/m P19 is het tarief 12 euro. Parkeertickets kunnen ook van tevoren al worden aangeschaft op de website van Ticketmaster.

Op de website van de Amsterdam ArenA is meer informatie te vinden over parkeren voor mindervaliden in het ArenA-gebied.

VEEL GESTELDE VRAGEN

Mag ik ook later naar binnen?
De deuren blijven de hele avond open, je hoeft dus niet voor een bepaald tijdstip binnen te zijn.

Mag ik een tas meenemen? 
Het is niet toegestaan om grote tassen of rugzakken mee naar het stadion te nemen. Handtassen die niet groter zijn dan formaat A4 en niet dikker zijn dan 10 cm zijn uitgezonderd. Tassen groter dan formaat A4 zijn dus niet toegestaan, laat deze tassen a.u.b. thuis. Let op: er is geen inbewaringname voor tassen die de ArenA niet in mogen.

Garderobe en/of kluisjes?
Er is geen inbewaringname of garderobe in de ArenA, het is dus helaas niet mogelijk om tassen of jassen op te bergen. Ook zijn er geen kluisjes. Op Amsterdam CS is een zeer beperkt aantal kluisjes beschikbaar. 

Bij de entree wordt gefouilleerd en wordt de inhoud van alle handtassen gecontroleerd. Op mojo.nl/voorwerpen vind je een overzicht van voorwerpen die je niet mee mag nemen naar concerten.

Wat mag ik niet meenemen het stadion in?
Op mojo.nl/voorwerpen kun je een lijst vinden van voorwerpen die je niet mee mag nemen naar concerten.

Hoe kan ik betalen in de Amsterdam ArenA?
De Amsterdam ArenA is een cashless stadion. In het stadion kun je alleen betalen met PIN (contactloos), Master Card, Visa, Visa Electron, AmEx en VPay.

Mag ik zelf eten & drinken meenemen?
Nee, tenzij je hier een medische verklaring voor hebt. Meer info kun je vinden op mojo.nl/voorwerpen. Op het terrein is overigens de mogelijkheid om eten en drinken te kopen.

Wat kan ik in het stadion eten?
Bij de verkooppunten van Catering Club kun je terecht voor snacks als broodjes hamburger, patat en broodjes kroket. De Vemo Catering kiosken verkopen vers belegde broodjes. Bij Mr. Long kun je terecht voor Vietnamese loempia’s, pansit, Kip Kung Fu, broodjes saté, hete kip en sushi.

Waar kan ik kolven?
Kolven kan bij de EHBO. Je mag jouw kolfspullen gewoon meenemen naar binnen. Van de security ontvang je een bagagelabel om aan te tonen dat je een grotere tas mee naar binnen mag nemen.

Waar zijn de toiletten?
Toiletten zijn snel bereikbaar vanuit elk vak en goed aangegeven. De gehandicaptentoiletten bevinden zich bij Hoofdingang E.

Waar kan ik de merchandise vinden?
Er zijn diverse merch stands in de ArenA, zowel op de ringen als achteraan op het veld.

VIP packages
Kopers van VIP packages ontvangen uiterlijk drie dagen voor de show alle informatie m.b.t. het ophalen van de tickets per e-mail via het e-mailadres waarmee de tickets zijn gekocht. Heb je na ontvangst van deze mail nog vragen over het VIP package? Neem dan contact op met: TheRollingStonesVIP@aegpresents.com.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en relevante advertenties te kunnen tonen. We vragen je eenmalig om ons toestemming hiervoor te verlenen. Meer weten?