Coronamaatregelen bij onze festivals

arrow down

20.07.2021

Ga je binnenkort naar een festival dat wij organiseren? Dan vragen we je om onderstaande maatregelen goed door te lezen en na te leven. Deze maatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen die wij ontvangen vanuit de Rijksoverheid en worden bij wijzigingen bijgewerkt. Houd daarom deze pagina en infomails goed in de gaten zodat je op de hoogte bent van de laatste updates.

LET OP: De maatregelen die gelden bij onze concerten en special events vind je hier.

We adviseren iedereen om voordat je naar een festival gaat de corona melder app te downloaden. Dit doe je hier.


1. Het Coronatoegangsbewijs en testen voor toegang 

 
Voor onze evenementen hebben bezoekers -op dit moment- vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig via www.testenvoortoegang.nl. Dit toegangsbewijs kun je via de CoronaCheck of CoronaCheck.nl aanmaken met: 

 • met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud (na afname) van een van de Testen voor toegang testlocatiesMomenteel is deze test gratis 

 • een vaccinatiebewijs 

 • een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud 

 

Ga voor meer informatie over het Testen voor toegang en het maken van een testafspraak naar: www.testenvoortoegang.nl. 

 

Coronatoegangsbewijs 

Om toegang te krijgen tot onze evenementen moet je naast je toegangsticket ook je coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck of op papier laten zien. Let op, een printje van je testuitslag is niet geldig als coronatoegangsbewijs. 

 

Met de CoronaCheck zet je jouw negatieve testuitslag om in een coronatoegangsbewijs met QR code die snel kan worden gescand bij de ingang. Dit doe je met de ophaalcode die bij je negatieve testresultaat ontvangt. Ook kun je, als je volledig bent gevaccineerdeen coronatoegangsbewijs aanmaken. Heb je geen smartphone? Dan kun je via www.CoronaCheck.nl/print een coronatoegangsbewijs maken dat je kunt uitprinten. 

 

Je laat vervolgens je QR-code scannen bij de ingang. De geldigheid van het coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd in combinatie met je ID-bewijs. Is je QR-code geldig? Dan mag je naar binnen. Let op: je kunt maar voor één persoon een coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck laten zien. Iedere bezoeker heeft dus een eigen telefoon met de app nodig of het geprinte testbewijs nodig. 

 

Meer informatie vind je via www.CoronaCheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck Helpdesk via 0800-1421 of [email protected]CoronaCheck.nl. De helpdesk is bereikbaar van maandag t/m zondag van 08.00 tot 20.00 uur. 

 2. Welke maatregelen gelden er voor jullie meerdaagse evenementen? 

 
Om het risico op verspreiding van het coronavirus te voorkomengelden er op dit moment de volgende maatregelen: 

 

 • We vragen bezoekers thuis te blijven bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) en laat je testen. Dit geldt ook als je huisgenoten ziek zijn; Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid. 

 • Wij houden ons aan de adviezen van het RIVM en regels vanuit de Rijksoverheid en vragen onze bezoekers dit ook te doen. Om zeker te weten dat je op de hoogte bent van de meest actuele richtlijnen, kun je het beste kijken op www.rijksoverheid.nl/coronavirus; 

 • MOJO heeft meegeschreven aan het “Protocol verantwoord evenementen maken i.v.m. COVID-19 – Evenementenlocaties”. Wij werken ook met dit door de evenementenbranche geschreven protocol. Deze is hier te vinden  

 • Op basis van de RIVM richtlijnen worden tickets op naam verkochtVan de bezoekers die voor de coronacrisis een kaartje hebben gekocht, zijn de gegevens van de koper bij ons bekend. 

 • Om drukte bij de ingang te voorkomen verzoeken wij iedereen om buiten de entree 1,5 meter afstand te houden. Na controle op de CoronaCheck, ID-bewijs en triage vragen mag de 1,5 meter losgelaten worden.  

 • Om aan de regels van de Rijksoverheid te kunnen voldoen, wordt er zowel een gezondheidscheck uitgevoerd bij de eerste keer betreden van het terrein en iedere 24 uur tussen camping- en festivalterrein. Op grond hiervan is het mogelijk dat toegang wordt geweigerd; 

 • Om aan de regels van de Rijksoverheid te kunnen voldoen, moet iedereen die niet volledig gevaccineerd is en/of een herstelbewijs in de CoronaCheck kan tonen zich iedere 24 uur laten testen op het terrein; 

 • Wij vragen bezoekers altijd de instructies van het aanwezige personeel op te volgen; 

 

Let op: het standaard tassenbeleid op het festivalterrein geldt nog steeds, dit houdt in dat alleen tassen van maximaal A4 formaat en 10 cm dik zijn toegestaan. Op het festivalterrein zijn er lockers aanwezig;  

 

3. Wat is er anders aan naar een festival gaan dan voor de coronacrisis? 

 

Uiteraard heb je heel veel zin om weer naar een festival te gaan, maar dfestivalervaring zal misschien iets anders zijn dan wat je gewend bent. Om je hier zo goed mogelijk op voor te bereiden leggen we je graag uit wat de grootste veranderingen zijn: 
 

 • Je moet een coronatoegangsbewijs aan de deur laten zien. Een coronatoegangsbewijs kun je via de CoronaCheck of CoronaCheck.nl aanmaken met: 

 • een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud (na afname) 

 • een vaccinatiebewijs 

 • een herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud 

 • Aan de deur zal het coronatoegangsbewijs gecontroleerd worden aan de hand van de CoronaCheck of een uitgeprinte versie  i.c.m. je ID-bewijs; 
   
  Vergeet niet om je ID-bewijs mee te nemen! 
   

 • Iedere keer als je tussen camping- en festivalterrein op en neer loopt wordt een gezondheidscheck uitgevoerd en je CoronaCheck gecontroleerd. Op grond hiervan is het mogelijk dat toegang wordt geweigerd; 

 • Als je niet volledig gevaccineerd bent en / of een herstelbewijs hebt en kunt tonen middels een QR code in de CoronaCheck moet je je iedere 24 uur laten testen op het terrein; 

 • Toegangskaarten worden enkel op naam verkocht. Van de bezoekers die voor de coronacrisis een kaartje hebben gekocht, zijn de gegevens van de koper bij ons bekend. 

 • Check de website van het festival voor meer informatie over garderobefaciliteiten of het gebruik van kluisjes; 

 • Je kunt alleen contactloos betalen. 

 

 1. Ik ben gevaccineerd, moet ik dan nog steeds een test voor toegang doen? 

 

Als je volledig gevaccineerd bent en je gegevens zijn beschikbaar in de CoronaCheck, kun je ook een coronatoegangsbewijs maken. Dan is een test niet nodig. Mocht dat nog niet kunnen in jouw geval dan is een test wel noodzakelijk voor een coronatoegangsbewijs. 

 

Kijk voor meer informatie op www.testenvoortoegang.nl 

 

 1. Ik ben niet gevaccineerd, moet ik me dan iedere 24 uur laten testen?  

 

Als je nog niet volledig gevaccineerd bent en/of in het bezit bent van een herstelbewijs in de CoronaCheck moet je je minimaal iedere 24 uur laten testen. Deze test zal ook weer verwerkt worden in de CoronaCheckMocht je na 18u al willen testen kan dit ook, zolang het maar binnen de 24u is.  

 

 1. Hoef ik alleen bij de eerste keer betreden van het terrein de CoronaCheck te tonen?  

 

Nee dat gaat helaas niet. Voor ieders veiligheid testen we alle niet gevaccineerde bezoekers iedere 24 uur. Hierdoor moeten we iedereen controleren op de CoronaCheck wanneer zij van het campingterrein naar het festivalterrein gaan. Zo weten we zeker dat iedereen op het festivalterrein maximaal 24 uur geleden negatief getest is en of in het bezit is van een volledige vaccinatie en/of herstelbewijs.  

 

 1. Als ik naar de bar of het toilet ga, is er dan genoeg ruimte om op een verantwoorde manier andere bezoekers te passeren? 

 
Omdat deze festivals aan de hand van testen voor toegang worden gehouden, mogen we de 1,5 meter loslaten. Uiteraard zorgen we er allemaal samen voor dat we weer naar festivals kunnen gaan en hebben we daarom ook de medewerking van onze bezoekers nodig om elkaar waar mogelijk de ruimte te geven. 

 

 1. Mag ik meezingen tijdens het festival? 

 
Neuriën, hummen, zingen, juichen: het mag weer! 

 

 1. Is het mogelijk met cash te betalen? 

 

Ja het is mogelijk om met cash te betalen. 

 

 1. Waarom worden er alleen toegangskaarten op naam verkocht? 

 

Toegangskaarten worden op naam verkocht vanwege de door de overheid gestelde richtlijnen rondom het coronavirus. Kijk voor meer informatie op de website van de RijksoverheidVan de bezoekers die voor de coronacrisis een kaartje hebben gekocht, zijn de gegevens van de koper bij ons bekend. 

 

 1. Mag ik een toegangskaart voor mijn familielid of vriend(in) kopen? 

 

Ja, dat is mogelijk. Het is dan wel belangrijk dat je de naam en het e-mailadres van jouw familielid of vriend(in) op zijn of haar toegangskaart plaatst.  

 

 1. Wordt er een gezondheidscheck gedaan voordat ik het festivalterrein op ga?  

 

Ja, er worden gezondheidsvragen gesteld wanneer je het festivalterrein wilt betreden. Op grond hiervan mag toegang geweigerd worden. Mocht je worden geweigerd omdat je niet door de gezondheidscheck komt, dan krijg je je geld terug. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. 

 

 1. Is de luchtkwaliteit in de overdekte- en binnen locaties veilig? 

 

Voor ons heeft de veiligheid van de bezoekers en medewerkers de hoogste prioriteit. We houden daarom ook de actuele overheidsadviezen met betrekking tot ventilatiesystemen in de gaten en volgen deze waar nodig op. 

 

 1. Wordt er extra schoongemaakt? 

 

Ja, naast extra hygiënemaatregelen zijn er ook extra schoonmaakrondes ingepland.  

 

 1. Mag ik met het openbaar vervoer komen? 

 

Met het openbaar vervoer komen mag zeker. In het openbaar vervoer moet wel een mondkapje gedragen worden. We raden je aan om voor de meest actuele adviezen en informatie over het reizen met het openbaar vervoer te kijken op de website van de Rijksoverheid.

 

 1. Zijn mondkapjes op het festivalterrein verplicht? 

 

Wij houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid, dat betekent dat mondkapjes niet meer verplicht zijn op het festivalterrein, zelfs niet als er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Mocht je met het openbaar vervoer komen, houd er dan rekening mee dat je hier wel een mondkapje moet dragen.  

 

 1. Kan ik mijn handen wassen of ontsmetten? 

 

Op meerdere plekken op het festivalterrein zijn zuilen geplaatst waar je je handen kan wassen en of desinfecteren.  

 

 1. Wat als ik in de rij moet staan? 

 

Het kan voorkomen dat je in de rij moet staan voor bijvoorbeeld de entree of de toiletten. Voordat de CoronaCheck is gecontroleerd aan de deur verzoeken je dan ook 1,5 meter afstand van andere bezoekers te houden. Mogelijk kan er bij de entree een rij ontstaan. Wij verzoeken je ook hier rekening mee te houden. Nadat de controle is uitgevoerd en je bent binnen, vervalt de 1,5 meter regel. Uiteraard zorgen we er allemaal samen voor dat we weer naar festivals kunnen gaan en hebben we daarom ook de medewerking van onze bezoekers nodig om elkaar waar mogelijk de ruimte te geven. 

 

 1. Wat moet ik doen als andere bezoekers niet voldoende afstand (willen) houden? 

 

Omdat deze festivals aan de hand van testen voor toegang worden gehouden, mogen we de 1,5 meter op het festivalterrein loslaten. Vóórdat de CoronaCheck is gecontroleerd, verzoeken we iedereen voldoende afstand te houden. Hier wordt door onze medewerkers ook op toegezien. Mocht er toch een situatie ontstaan waar er niet voldoende afstand wordt gehouden, help elkaar hier dan aan te herinneren of meld het bij één van onze medewerkers. 

 

 

 1. Kan ik tijdens mijn bezoek vragen stellen over de coronamaatregelen? 

 

Indien je tijdens je bezoek algemene of specifieke vragen over de coronamaatregelen hebt, neem dan contact op met onze helpdesk via de Lowlands of Down The Rabbit Hole app.  

 

 

 1. Ik heb voor de coronacrisis een kaartje gekocht voor het festivalKan ik dan met mijn kaartje naar binnen als mijn kaartje niet op naam staat? 

Kaartkopers ontvangen voorafgaand aan het concert meer informatie per email. Als er wijzigingen zijn in het ticketbeleid, worden kaartkopers hier per email over geïnformeerd. 

 

 

 1. Is het gele boekje geldig als coronatoegangsbewijs? 

Nee, alleen een toegangsbewijs in de CoronaCheck (of een geprinte versie daarvan) is geldig. 

 

 1. Op welke manieren kun je als buitenlandse bezoeker aantonen dat je beschermd bent? 

Als buitenlandse bezoeker kun je ook een test inplannen bij testen voor toegang. Of laat met de DCC (de internationale/Europese app waar ook mee gereisd wordt) een groen vinkje zien bij volledige vaccinatie.