12 muziekdocumentaires / films om de tijd door te komen

Als je niet naar een concert kan komt het concert naar jou! Komende tijd moeten we afkicken van de concerten daarom hebben we een lijst gemaakt met de beste muziek documentaires, concertregistraties en films.

arrow down
27.03.2020 Anouck

12 muziekdocumentaires/ films om de tijd door te komen

Maak je klaar om te dansen, want vandaag is het tweede album van Dua Lipa uitgekomen. Het album ‘Future Nostalgia’ staat vol met elektronische ‘80s geïnspireerde popmuziek.

Documentaires

Taylor Swift- Miss Americana 

In deze documentaire geeft Taylor Swift niet alleen een kijkje achter de schermen bij haar concerten maar ook in haar hoofd. Ze stelt zich kwetsbaar op en laat zien waar ze voor staat en wat ze afgelopen jaren heeft meegemaakt. Je ziet ook dat haar succes een negatieve keerzijde heeft en hoe ze daar mee omgaat.

Netflix 

 

Beyoncé- Homecoming

Dit is eigenlijk een registratie van de legendarische show van Beyoncé op Coachella in 2018. Wat deze registratie zo uniek maakt is dat de beelden worden afgewisseld met beelden van haar privé leven en de repetities voor de show.

Netflix

 

Foals - Rip Up The Road

Hierbij geeft de band een unieke kijk van hun carrière en de band die de bandleden onderling met elkaar hebben. In de documentaire zitten beelden van optredens maar ook momenten van het touren en de hoogte en diepte punten van hun leven.

Amazon Prime

 

The Wild Romance - Buying The Band

Zakenman Jan ‘t Hoen besloot zijn jeugddroom waar te maken om drummer te worden in Herman Broods Wild Romance. Hoewel Herman Brood al langere tijd is overleden besloot Jan om geld te investeren om de band weer bij elkaar te krijgen. Het resultaat hiervan is te zien in de documentaire.

a6-Oz66jlg0

 

The Rolling Stones- Olé Olé Olé ! A Trip Across Latin America 

In 2016 startte The Rolling Stones een tour door Latijns Amerika met als hoogtepunt een concert in Havana. Het was de eerste keer dat een rockband een gratis openlucht concert gaf in Cuba en er kwamen maar liefst 1,3 miljoen bezoekers op af. In de documentaire zie je beelden van het concert zelf maar ook de voorbereiding die eraan vooraf is gegaan.

 

Netflix

 

Films


Burlesque 

De film vertelt het verhaal van Ali die vanuit een dorp verhuist naar Los Angeles om haar droom waar te maken en zangeres te worden.  Ze belandt in een Burlesque lounge waar ze een baan weet te krijgen als serveerster. Ze werkt hard en weet al snel promotie te krijgen om op het podium te staan. De hoofdrollen worden vertolkt door niemand minder dan Christina Aguilera en Cher.

Netflix

Amazon Prime

 

Grease 

Deze klassieker heb je nooit te vaak gekeken. Het verhaal is eigenlijk een verfilming van de gelijknamige musical en kwam uit in 1978. Nadat vakantieliefde Sandy bij Danny op school komt blijkt hun liefde nog niet helemaal over. Danny probeert Sandy voor zich te winnen maar heel soepel gaat dat niet.

Amazon Prime

 

Anima

Er zijn niet veel korte films te vinden op Netflix maar dit is er een om niet te missen. De film ontstaat uit een samenwerking van Thom Yorke van Radiohead en Paul Thomas Anderson regisseur van Boogie Nights en Magnolia. Het bijzondere aan deze film is dat het beeld geregisseerd is bij de muziek in plaats van andersom.

Netflix

 

Concerten


Billie Eilish- Middlesbrough 2019

Ps3TvJO0nzA

 

 De Staat- Lowlands 2019

xDu9heoMfl0

 

Editors- Pinkpop 2018

Jl4OnvTZ55I

 

Taylor Swift- Tiny Desk Concert 2019

FvVnP8G6ITs

 

 

 

Praat mee