After ESNS: welke artiesten moeten we in de gaten houden dit jaar?

Onze boekers noemen hun persoonlijke hoogtepunten van Eurosonic/Noorderslag 2017.

arrow down

18.01.2017

After ESNS: welke artiesten moeten we in de gaten dit jaar?

Eurosonic Noorderslag is bij uitstek het festival waar je terecht kunt voor de tofste, actuele en veelbelovende acts. Voor veel artiesten is dit de poort naar een (inter)nationale doorbraak. Zo stonden bijvoorbeeld Franz Ferdinand, Editors, Triggerfinger en Lykke Li hier ook in het verleden.

Natuurlijk is MOJO ook elk jaar weer present. Wij vroegen enkele van onze boekers naar hun persoonlijke hoogtepunten van de afgelopen editie.

Het hoogtepunt van Jeps: SMIB

 "Werd terecht door 3voor12 tot beste artiest van Noorderslag gebombardeerd. Dit collectief dat fashion, hiphop en attitude combineert, gaat de komende tijd nog hoge ogen gooien in de clubs en vooral op de festivals. In de gaten houden dus!"

RWRKuqNtR6o

De hoogtepunten van Maarten: Pink Oculus en Paul Sinha

"Een hele spannende en dynamische show met een frisse mix van soul / rap / elektronische muziek. Frontvrouw Esperanza is een regelrechte eye-catcher en weet samen met haar band een show te geven die je van het begin tot het eind vast weet te houden. Pink wordt een festivaltopper."

kcS68rNYJ8Y

"De manier waarop Paul Sinha zijn popliedjes maakt is ronduit fris te noemen. Iedere track is catchier dan de vorige en met zo nu en dan een uitstapje richting de hiphop / R&B zorgt Paul voor een compleet nieuw geluid in de Nederlandse popscene."

7jSu1qC1ThY

De hoogtepunten van BasDeclan McKenna en shame

"Declan is hét nieuwe rocktalent uit Engeland, een mix tussen een jonge Alex Turner, Jamie-T, Jake Bugg en Finn Andrews. Hoe jong hij ook is, zijn nummers gaan niet over onzin. 'Brasil' gaat over corruptie bij voetbalbond FIFA, 'Paracetamol' over hoe transgenders in de media worden neergezet en de eerste 3FM Megahit van 2017 'Isombard' gaat over Fox News en andere tv-zenders en de angst die zij oproepen. Kortom: jong, fris én maatschappijkritisch. Kom d’r nog maar eens om, anno 2017. Gaat een mooi jaar voor hem worden, met zijn debuut uit over anderhalve maand. Op Eurosonic stond er een enorme rij voor zijn show, dus Nederland kan ook niet wachten om hem te zien."

B2Dcgq9ri-c

"shame is ook een jonge band (uit Zuid-Londen komen ze), maar dan in een hele andere hoek. Waar Declan zijn meningen in frisse rockliedjes stopt, gooit shame er een bak energie en agressie in. Post-punk meets The Fall, Sleaford Mods, Fat White Family."

J_i1FZEHH2o

 De hoogtepunten van Jarn: Brian Deady en IDLES

"Tuurlijk moet je liedjes goed kunnen uitvoeren als je op het podium staat. Maar je moet natuurlijk vooral goede liedjes hebben om te spelen! En wat dat betreft kan de Ierse troubadour Brian Deady zomaar eens een zomerhit in both his hands hebben."

7CrasKw8jdA

"Word je gelukkig van bands als Sleaford Mods, Slaves en Protomartyr dan kan ik je aanraden om Idles in de smiezen te houden. Trok (en hield) op Eurosonic de Vera vol en hield op hún manier de spanning in de set."

7Oxqf_15k0w

 Het hoogtepunt van Nicoline: Delv!s

"DELV!S weet gewoon elk podium om te toveren tot een groot groovy feest. Een warm geluid, tikkeltje retro met een duidelijke eigen stempel. Van deze Belgische funker, ook wel bekend als Niels Delvaux gaan we zéker nog veel horen. Perfect voor de zomerfestivals!"

wL7kI2TBgAo