Amber Arcades shows in het najaar

Met haar dromerige indiepopliedjes staat Amber Arcades dit najaar op verschillende podia in Nederland. In Rotown, Sugarfactory en Merleyn brengt ze songs van haar nieuwe album 'European Heartbreak' ten gehore.

arrow down
30.05.2018 Jeamie

Amber Arcades shows in het najaar

Annelotte de Graaff combineert onder het alias Amber Arcades sprankelende gitaren met haar loepzuivere stem tot dromerige indiepopliedjes. Bewapend met nieuwe songs van haar album 'European Heartbreak' dat in september uitkomt, trekt ze naar Rotown, Sugarfactory en Merleyn.

Enkele jaren geleden vertrok ze richting New York om zich helemaal te focussen op haar muziek. Die reis resulteerde in een succesvol debuutalbum en sloeg goed aan bij muziekcritici. Vanover de hele wereld werd geroepen dat debuut Fading Lines één van de beste albums uit 2016 is. Zo beschreef 3voor12 het als “Een wonderlijke plaat met hypnotiserend mooie liedjes”, schreef The Guardian over “Shimmering indiepop from a real talent” en gaf Drowned In Sound het de volle 5 sterren.

Op 28 september ligt haar tweede plaat European Heartbreak in de schappen. Als opvolger wilde ze een album maken dat klinkt als “very lo-fi and bare but also lush and kind of romantic at the same time”. De eerste single Simple Song is het bewijs dat ze deze ambitie meer dan waar kan maken. Bewapend met alle nieuwe nummers van haar plaat komt ze in oktober naar onderstaande zalen in Nederland. De kaartverkoop is per direct gestart via de zalen.

25 oktober - Rotown, Rotterdam
26 oktober - Sugarfactory, Amsterdam
27 oktober - Merleyn, Nijmegen

Eerder dit jaar, op 14 juni, staat Amber Arcades in EKKO. De kaartverkoop hiervoor is reeds gestart.

OEdVjvJM464

Praat mee