Artist Alert Fat Freddy's Drop

Kiwi’s Fat Freddy’s Drop komen op 15 augustus naar 013!

arrow down
21.03.2018 Lieke

Artist Alert: Fat Freddy's Drop

Zo veelzijdig als het Nieuw-Zeelandse Fat Freddy's Drop zie je vrijwel nooit. De stage is hun natuurlijke habitat en met een instrumentaal arsenaal brengen ze iedere crowd in beweging. Op 15 augustus komt het feestcollectief naar 013 voor een denderende show. Fissa gegarandeerd!

De band is Nieuw-Zeelands bestverkopende artiest aller tijden.  Met een aanstekelijke mix van jazz, funk, soul, ska, reggae en elektronica zitten hun liveshows vol energie. 

Het begon met Chris “Mu” Faiumu in eind jaren negentig, toen hij samen met trompettist Tony Chang en zanger Joe Dukie samen ging jammen en optreden in lokale clubs en festivals. Hierop volgden verschillende jamsessies met andere muzikanten, waarna de band met toetsenist Dobie Blaze, gitarist Jetlag Johnson, saxofonist Chopper Reedz, trombonist Hopepa en zanger/rapper MC Slave compleet was. ‘Based On A True Story’, het debuutalbum dat in 2005 werd uitgebracht, werd enorm goed ontvangen en behaalde maar liefst negen keer platina. 

Er valt met zekerheid te zeggen dat Fat Freddy’s Drop één van de origineelste bands is die rond loopt op de aarde. Ze weten met volle overgave er elke keer een groot feest van te maken en jij kan erbij zijn!

De kaartverkoop loopt via Ticketmaster en start donderdag 22 maart om 10:00u hier! Meer info over de show vind je op de website van 013

 

Fat Freddy's Drop

 

Praat mee