Artist Alert Myrkur

De geprezen atmosferische black/folk-metalband Myrkur is komend weekend tweemaal te zien in Nederland. Een toptip voor fans van bijvoorbeeld Wolves In The Throne Room, Satyricon, Enslaved, Watain en Alcest.

arrow down
03.04.2018 Renate

Artist Alert: Myrkur

De geprezen atmosferische black/folk-metalband Myrkur is volgend weekend tweemaal te zien in Nederland. Een toptip voor fans van bijvoorbeeld Wolves In The Throne Room, Satyricon, Enslaved, Watain en Alcest.

M9cNZQIzShc

Uit de duistere onderwereld herrijst de koningin van de Black Metal: Myrkur – IJslands voor ‘duisternis’. De Deense zangeres/muzikante Amalie Bruun combineert de rauwheid van black metal bands als Ulver en Darkthrone met natuurlijke schoonheid, traditionele Scandinavische folklore en Noorse mythologie. Haar songs hebben daardoor zowel een brute als een delicate kant en verkennen zowel de duistere als de lichte kant van het leven. Deze unieke mix klinkt mede door het gebruik van koorzang vaak sprookjesachtig. Dan hebben we het wel over angstaanjagende sprookjes, want veel van Bruuns teksten gaan over de nachtmerries waardoor ze wordt geplaagd.

Tickets:

Praat mee