Behind The Song Arcade Fire

“I thought, I found a way to enter. It’s just a reflektor”. In Behind The Song duiken we in één van de songs van een artiest die binnenkort op de bühne staat in Nederland. Dit keer is Reflektor van Arcade Fire aan de beurt

arrow down
11.06.2018 Lieke

Behind The Song Arcade Fire

“I thought, I found a way to enter. It’s just a reflektor”. In Behind The Song duiken we in één van de songs van een artiest die binnenkort op de bühne staat in Nederland. Dit keer is Reflektor van Arcade Fire aan de beurt!

Reflektor is het eerste nummer op het gelijknamige album van Arcade Fire dat in 2013 werd uitgebracht. De Canadese indierock band is buitengewoon muzikaal en tijdens liveshows wisselen de negen muzikanten ook van instrumenten, wat zorgt voor een verpletterende indruk.

In de song horen we zinnen terug als “We fell in love when I was 19, now we’re staring at a screen.” Zanger Win Butler zei hier over : "It's not like I'm romanticizing it. I think that life is incredibly difficult and it's more amazing to see people that don't have access to food or clean water throw a party.” Hier bedoelt Win mee dat hij niet probeert te zingen over de ervaringen van anderen,  maar meer het leren van wat hij zag in de wereld en dat toe te passen op zijn eigen leven.  “I'm not trying to tell other people's stories. We're just trying to allow an experience to change you."

En wist jij dat niemand minder dan David Bowie de achtergrond zang doet in dit nummer? De band was de song aan het opnemen in een studio in New York een dag nadat Bowie zelf ‘The Next Day’ had gereleased. Arcade Fire was begonnen met het mixen van het nummer toen David kwam luisteren naar wat de band aan het doen was. Hier bood hij aan om mee te zingen op het album. Bandlid Richard Reed zei hier over: “In fact, he basically threatened us - he was like, 'If you don't hurry up and mix this song, I might just steal it from you!' So we thought, well why don't we go one better, why don't you sing on our version?” En dit deed hij!

David Bowie is zelf niet in de videoclip van de song te zien, maar hij speelt wel een kleine rol in de video. Er is namelijk een Bowie masker aan het eind van de video te zien. Butler vertelde hier over "that creepy mask that Win is wearing is in fact a David Bowie mask." Kan jij het masker spotten?

7E0fVfectDo

Arcade Fire staat vanavond in Rotterdam Ahoy en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar!

Bekijk de indrukwekkende live versie van Reflektor, a must see!

s41CaBbrmZk

 

 

 

Praat mee