Behind The Song Ed Sheeran

Gewapend met alleen een gitaar en een looppedal tourt Ed Sheeran de hele wereld rond en schrijft hij prachtige nummers, gebaseerd op zijn eigen leven. 'Supermarket Flowers' van zijn meest recente album is daar één van, wij hebben het verhaal achter deze song uitgezocht!

arrow down
26.06.2018 Lieke

Behind The Song Ed Sheeran

Ed Sheeran is DE singer-songwriter van dit moment. Zo heeft hij voor veel grote popartiesten hits geschreven (denk aan Love Yourself van Justin Bieber), maar heeft sinds 2011 ook drie eigen platen uitgebracht met uiteenlopende nummers. Zo kwam hij met het snelle ‘You Need Me, I Don’t Need You’, maar ook de romantische ballad ‘Thinking Out Loud’ en nog vele andere songs dat wekenlang op nummer één stonden in de charts. ‘Supermarket Flowers’ is het laatste nummer op het meest recente album ‘Divide’, waar een emotioneel verhaal achter zit. Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar dit verhaal.

“You are an angel in the shape of my mom”. Door veel fans werd geïnsinueerd dat de lyrics over Ed’s moeder ging, maar niets is minder waar. De song is eigenlijk geschreven over zijn oma, Anne,  en dan vanuit Ed’s moeder haar perspectief. Hij zei hier zelf over: “My grandmother was very ill during the time I was making the record and passed away at the end of me making the record, so we wrote this song as a tribute. ”

Over de titel vertelde de Britse zanger: “When she passed away and we were clearing out her hospital room and the supermarket flowers from the windowsill and having that moment."

Anne inspireerde Ed en zijn broer Matthew altijd om een carriere in de muziek na te streven. "She was the musical one in my family. Hopefully I will pass that on to my kids." Eigenlijk zou de song het album niet halen, maar zijn opa vond het zo’n mooie herinnering en wilde graag dat Ed het nummer op het album liet staan. Wij zijn blij dat hij dat heeft gedaan!

Bekijk hier de fantastische live versie van 'Supermarket Flowers'.

 

8dyjSQ50DW0

 

 

Praat mee