Behind The Song Fall Out Boy

Oops I did dit again! Nee, we hebben het hier niet over Britney Spears, maar over het krachtige 'Young and Menace' van emo-superstars Fall Out Boy.

arrow down
31.03.2018 Lieke

Behind The Song Fall Out Boy

Oops I did dit again! Nee, we hebben het hier niet over Britney Spears, maar over het krachtige 'Young and Menace' van emo-superstars Fall Out Boy. Het is de eerste single van het nieuwste album 'M A  N   I    A' dat de band begin dit jaar releasde. Wij gingen voor jullie op onderzoek uit wat het verhaal achter het nummer is!

Fall Out Boy staat bekend om hun pakkende teksten en dit nummer is er precies weer een voorbeeld van. Young and Menace beschrijft exact de gevoelens van boosheid, angst, isolatie en het vinden van je plek in de wereld. Bassist Pete Wentz vertelde: “It’s hard to rationalize rage – it’s hard to quantify anxiety. This song does neither. It embraces the wave of those emotions.”

VtVFTuIZFYU

De videoclip maakt het verhaal achter Young and Menace alleen maar sterker. We zien een jong meisje, met ouders gekleed als alpaca’s, die monsters moeten voorstellen. Het kind confronteert haar ouders met een tijdschrift waar andere mensen opstaan en besluit weg te vluchten. Eenmaal aangekomen in de wereld van mensen wil ze een connectie maken met haar soort, maar ze spreekt alleen maar “monsters”. Ook de video draait vooral om het er niet bij horen. De band zelf beschreef het concept van de video als het realiseren dat jouw plek in de wereld niet hetzelfde is als wat je dacht toen je opgroeide. Wentz zei hierover: "I grew up as a weird kid in a place where I felt like I didn’t fit it. It wasn’t until punk/rock and stuff where I felt like I found other people [who] similarly didn’t fit in.”

atdoDJ9-TL4

Deze week startte Fall Out Boy de Europese leg van hun MANIA tour waarmee ze op 4 april in AFAS Live staan.

De band had er in ieder geval veel zin in!

Birmingham was de eerste Europese stad die de band aan deed.

Woensdag staan de poppunkers in AFAS Live en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar!

Praat mee