Behind The Song: Gregory Porter

Gregory Porter is een van de meest succesvolle jazz artiesten van zijn generatie. Nu is hij bezig met een grote tour in onder andere Amerika en Europa.

arrow down
11.03.2020 Anouck

Behind The Song: If Love Is Overrated- Gregory Porter

Gregory Porter is een van de meest succesvolle jazz artiesten van zijn generatie. Nu is hij bezig met een grote tour in onder andere Amerika en Europa. Vorige maand kwam zijn single 'If Love Is Overrated' uit en wij zochten voor je uit wat de betekenis achter het nummer is.

Met zijn warme stem is Gregory Porter niet meer weg te denken uit de jazz wereld. In 2010 kwam zijn debuutalbum uit genaamd Water die werd genomineerd voor een Grammy. Het is nu 10 jaar later en ondertussen hebben 2 albums een Grammy gewonnen voor “Best jazz vocal album”. En dat voor iemand die eigenlijk niet de muziek in zou gaan, terwijl Gregory opgroeide werd hij geinspireerd door namen als Nat King Cole en Sara Vaughan maar op de middelbare school kreeg hij een sportbeurs aangeboden en was hij eigenlijk op weg om topsporter te worden maar door een schouderblessure ging dat niet door en besloot hij om muzikant te worden.

'If Love Is Overrated' werd afgelopen valentijnsdag uitgebracht en is van het aankomende album genaamd All Rise dat uitkomt op 17 april. Het nummer is geproduceerd door Troy Miller bekend van optredens en tours met onder andere Amy Winehouse, Chaka Khan en Donna Summer. De uitvoering is een combinatie van zijn vaste band met The London Symphony Orchestra Strings en een koor. Het nummer verteld een herkenbaar verhaal over een man die zichzelf wil openstellen en reikt naar liefde ook al is hij bewust van de risico’s. Gregory Porter zegt zelf over het nummer:

 “‘If Love Is Overrated’ is a love song to love, in a pessimistic environment,” says Porter. “It is the energy that excites the heart and the head without this love being announced to the world… a secret admiration even.”

Op 19 maart staat Gregory Porter in de Ziggo Dome. Er zijn nog kaarten beschikbaar via 

/concerten/gregory-porter/

na01DRa_XH0

Praat mee