Behind The Song Kasabian

OOSH! Aaaah, I tell you I want you! Club Foot is de single van Kasabian, waarmee de band een echte stadionrocker neerzetten. Het is het eerste nummer van hun debuutalbum en voor fans nog altijd een geliefde toevoeging aan de setlist. Welk verhaal zit er eigenlijk achter, zít er eigenlijk wel een verhaal achter deze vette song? Wij zochten het uit.

arrow down
07.11.2017 Ilse

Behind The Song Kasabian

OOSH! Aaaah, I tell you I want you! 'Club Foot' is dé doorbraaksingle van Kasabian. Het is voor fans nog altijd een geliefde toevoeging aan de setlist. Welk verhaal zit er eigenlijk achter, zít er eigenlijk wel een verhaal achter deze vette song? Wij zochten het uit.

'Club Foot' is geschreven door gitarist Sergio Pizzorno en ex-bandlid Christopher Karloff. De titel is er één waar we, als we Sergio mogen geloven, niet zo serieus over hoeven te doen: "We've got the humour as well. No-one realises, we're calling a song 'Club Foot' and having a song called 'Lab Twat', no-one ever laughs at that. It's the stupidest name but everyone's dead serious about it."

Toch is de tekst best serieus. Zo zou het gaan over ergens zóveel van houden, dat de enige manier om ermee om te gaan is: 'kill it'. Ook zei bassist Chris erover: "It's about love and life. At the time, the war in Iraq had just kicked off and the lyrics aren't about pushing you in one way or another, but just about what was going on at the time, what you'd read in the paper about soldiers being petrol bombed."

De videoclip
De bijbehorende video is geregisseerd door WIZ en opgenomen in een lege fabriek in Budapest. Het beeld is opgedragen aan de Tsjecho-Slowaakse student Jan Palach, die zichzelf in brand stak en daarmee zelfmoord pleegde in 1969. Zijn zelfmoord was een protest tegen de bezetting van Tsjecho-Slowakije, als antwoord op de Praagse Lente van 1968 en vanwege het gebrek aan democratie in het land.

De video laat met verschillende beelden en symbolen de Oost-Europese vrijheidsstrijd van de 20e eeuw zien.

lk5iMgG-WJI

Kasabian in AFAS Live
As. donderdag staat Kasabian in AFAS Live. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

Praat mee