Jack White's derde solo-album: Boarding House Reach

Boarding House Reach is het derde solo-album van muzikaal mastermind Jack White. Het ligt vanaf vandaag in de schappen. De perfecte dag dus om eens even wat dieper in dit album te duiken.

arrow down
23.03.2018 Jeamie

Boarding House Reach

Boarding House Reach is het derde solo-album van muzikaal mastermind Jack White. Verwacht karakteristieke White gitaarriffs, een flinke portie bluesrock met hier en daar wat likjes funk. Het ligt vanaf vandaag in de schappen. De perfecte dag dus om eens even wat dieper in dit album te duiken. 

Jack White moest gedacht hebben 'ik wil 2017 uit gaan met een knaller' en dus gooide hij vlak voor het einde van het jaar nog even een cryptische teaser online. Enkel begeleid door de tekst "servings and portions from my Boarding House Reach". Het is op dat moment nog helemaal niet bekend dat de Amerikaan een nieuw album in de planning heeft staan. Na het beluisteren van de bijbehorende video is er geen twijfel over mogelijk: Boarding House Reach is de titel van zijn derde wapenfeit en de video bevat snippets van nieuwe muziek.

Op 10 januari is het dan zo ver: de eerste muziek van Boarding House Reach wordt online geknald. En dan bedoelen we ook écht geknald want wat een kneiters van hits zijn Respect Commander en single Connected By Love!

yQxm-dFp0Og

Het duizelingwekkende Connected By Love komt zelfs met een heuse videoclip online te staan.

WyWqEFeKX2E

Waarvan niet veel later ook de behind the scenes worden gereleased.

Na twee weken wordt alweer het nieuwe, meer funky nummer Corporation het wijde web op geslingerd.

VFnXRntc9XA

En op 1 maart ziet Over and Over and Over het daglicht, na 13 jaar in de kast te hebben gelegen. Het nummer was namelijk origineel geschreven voor The White Stripes, maar op dat moment was het niet wat Jack White ervan hoopte. Nu heeft hij het verfijnd en haalt de track dus zelfs het album.

8n0PUXewaC0

Op 9 maart, twee weken voordat het nieuwe album officieel uitkomt, gaf Jack al meerdere luisterparties. Over de hele wereld konden fans naar platenzaken om Boarding House Reach exclusief te horen, mee te doen aan toffe winacties en leuke goodies mee naar huis te krijgen.

In een interview met Rolling Stone doet hij meer over zijn Boarding House Reach uit de doeken.

De reviews

"This is as radical, experimental and mind-expanding of a pop album as you’re likely to hear anytime soon." - American Songwriter

"Sonic experiments with riffs big enough to burst dams" - The Irish Times

Live

Het nieuwe werk op Boarding House Reach hoor je op 2 juli live, want dan staat Jack White voor een concert in een uitverkochte AFAS Live.

Praat mee