Clubtour van Ruben Hein

Vier jaar na het succesvolle 'Dressed Up' komt op vrijdag 2 februari studioalbum nummer 3 uit: ‘Groundwork Rising’. En live worden we ook verwend, want deze lente volgt een uitgebreide clubtour door Nederland!

arrow down
15.01.2018 Renate

Clubtour van Ruben Hein

Pianist en zanger Ruben Hein wordt alom geroemd om zijn warme stem, eigenzinnige pianospel en charismatische performance. In zijn soulvolle pop songs hoor je invloeden van onder andere Radiohead, Thomas Dybdahl, Paul Simon en Sufjan Stevens. Vier jaar na het succesvolle 'Dressed Up' komt op vrijdag 2 februari studioalbum nummer 3 uit: ‘Groundwork Rising’. En live worden we ook verwend, want deze lente volgt een uitgebreide clubtour door Nederland!

_8EAMgNCHrA

Ruben Hein nam ruim vier jaar de tijd om de juiste richting van zijn komende album te bepalen. Fink frontman Fin - die hem mee nam op tournee - moedigde Ruben aan om op een andere manier naar muziek te kijken en zichzelf muzikaal uit te dagen door de onderbelichte kanten in hemzelf op te zoeken. 'Groundwork Rising’ is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Terug naar waar het bij zijn muziek eigenlijk om draait: de stem en de piano.

Over het nieuwe album vertelt Ruben: “Om bij de juiste ingrediënten voor een tekst te komen, moet je soms dieper graven dan je lief is. Maar op het moment dat je deuren in je hoofd durft te openen, waar je normaal gesproken liever ver vandaan blijft, ontstaat er wel ruimte en vrijheid om te schrijven. Taboes moeten er tijdens dat proces niet zijn, die blokkeren je. Hierdoor had ik de vrijheid om mezelf in alle eerlijkheid te bevragen: hoe ik de dingen zie, wat ik er mee doe of hoe ik er mee omga.” Vanuit deze basis legde hij het fundament van zijn nieuwe werk. “Ik leerde weer naar de muziek luisteren zoals ik als kind deed. Het raakt me of niet. Alle vooroordelen die ik over mijn muziek had moest ik laten varen. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.”

tH5h99WBdhw

De nieuwe plaat is tevens het startschot voor een uitgebreide reeks liveshows, waarin de nadruk zal liggen op zijn nieuwe repertoire. Tijdens de tour wordt de charismatische zanger begeleid door een vier-koppige band, maar hij zal ook solo de nodige nummers ten gehore brengen.

TOURDATA

vrij 6 april - Deventer, Burgerweeshuis
zat 7 april - Hilversum. De Vorstin
woe 11 april - Utrecht, De Helling
don 12 april - Nijmegen,  Doornroosje
zat 14 april - Heerlen, Nieuwe Nor  
zon 15 april - Eindhoven, Effenaar
vrij 20 april - Apeldoorn, Gigant
zon 22 april - Amsterdam, Paradiso Noord
zat 28 april - Breda, Mezz
zon 29 april - Groningen, De Oosterpoort

vrij 11 mei - Den Haag, Paard
zat 12 mei  - Haarlem, Patronaat
zon 13 mei - Rotterdam, Bird  
don 17 mei - Zwolle, Hedon
woe 23 mei - Tilburg, Paradox (ism 013)
vrij 25 mei - Leiden, Gebr Nobel  
zat 26 mei - Alkmaar, Victorie

Tickets voor de clubtour zijn direct in verkoop gegaan via de clubs.

Praat mee