Dansen op Pinkpop

Yes! Pinkpop is volop bezig. Behalve de beste rock- en popacts vind je er ook veel dance. Wij lichten er enkele uit.

arrow down
15.06.2018 Jeamie

Dansen op Pinkpop

Yes! Pinkpop is volop bezig. Behalve de beste rock- en popacts vind je er ook veel dance. Gooi die heupen maar los en dans op deze niet te missen acts!

Oliver Heldens
Vrijdag op Brightlands Stage van 20:30 - 21:30
Pas 23 jaar en toch zweeft Rotterdammer Oliver Heldens alweer drie edities rond in de bovenste regionen van de DJ Mag Top 100. Heldens geldt als pionier in de future house en heeft zijn eerste nummer 1-positie in Engeland reeds op zak met Gecko (Overdrive), een samenwerking met Becky Hill uit 2014. Ook bleek hij de drijvende kracht achter HI-LO (draai de naam maar eens om) en stond hij in 2016 op Glastonbury. Zijn wekelijkse podcast Heldeep Radio brengt je helemaal up to date in de wereld van dit jonge fenomeen.

CgRKFBQre1A

Parov Stelar
Zaterdag op IBA Parkstad Stage van 16:30 - 17:30
Electroswing, anyone? Parov Stelar geldt al jaren als dé grootheid in de tijdloze kruisbestuiving van oude dansmuziek en moderne snufjes. Hoe dat klinkt? Ergens tussen jazz, pop, electro en house. Zwoel, broeierig en dansbaar. De Oostenrijkse dj-producer werkte reeds met uiteenlopende wereldsterren als Lana Del Rey, Lady Gaga en Bryan Ferry en maakte een dozijn vernuftig swingende platen, waarvan The Burning Spider (2017) de meest recente is. Aangevuld met een vette liveband is Parov Stelar op ieder festival een geheide sensatie.

MyZIhu6jFA0

Alan Walker 
Zaterdag op Brightlands Stage van 20:30 - 21:30
Alan Walker, opgegroeid in Bergen, Britse vader, Noorse moeder, is een kind van deze tijd. Als twaalfjarige begint deze fervente gamer, programmeur en graphic designer muziek te maken op zijn laptop. In 2018 leeft hij, twintig inmiddels, de ultieme droom van de eigentijdse slaapkamerproducer. Zijn instrumental Fade uit 2014 is de meest gebruikte achtergrondmuziek bij YouTube-filmpjes. De extended vocal versie Faded is goed voor 748 miljoen streams op Spotify, en 1.4 miljard views op YouTube. Getooid met masker en hoodie (geïnspireerd op hackerscollectief Anonymous) toerde hij al met Rihanna, Justin Bieber en Martin Garrix.

1-xGerv5FOk

Years & Years
Zondag op IBA Parkstad Stage van 16:45 - 17:45
We wachten er met smart op, een nieuw album van Years & Years. Debuut Communion stamt alweer uit 2015 en hoewel hits als Desire, King en Shine nooit gaan vervelen, zijn we wel weer toe aan wat nieuwe Tunes (met een vorstelijke hoofdletter) van Olly Alexander en de zijnen. In oktober verklapte Alexander dat er al acht nummers klaar waren voor het tweede album, waaraan sinds januari vorig jaar gewerkt wordt. Die plaat, beloofde hij, wordt weer net zo dansbaar en catchy. En als we moeten afgaan op Hypnotised – dat de heren vorig jaar voor een bekend kledingmerk maakten – moet dat wel goedkomen. Trek je kleurrijkste outfit aan en dance like there is no tomorrow!

niviooakBLs

Don Diablo
Zondag op Brightlands Stage van 18:45 - 19:45
Don Diablo is een dj-producer van internationale allure, maar groeide gewoon op in het Drentse Dalen. Ondanks (of juist dankzij) een eindeloze lijst collaboraties (van Diplo tot Dragonette) en een never ending tourschema, is er dan nu toch die nieuwe kroon op zijn eigen oeuvre: tien jaar na debuutplaat Life Is A Festival verscheen onlangs z’n tweede volwaardige langspeler Future. Daarop bewijst Don Diablo dat hij zijn demonen de baas is – en vooral ook durft te blijven dromen. Don Diablo draait doorrrr!

anQUi5Q-d2o

Praat mee