De live lijst van 2017

Wat was 2017 weer een top concertjaar! Wij vroegen enkele collega's wat voor hen de live hoogtepunten waren en daar kwamen soms verrassende antwoorden van. Check it out!

arrow down
27.12.2017 Dylan

De live lijst van 2017

Wat was 2017 weer een top concertjaar! Wij vroegen enkele collega's wat voor hen de live hoogtepunten waren en daar kwamen soms verrassende antwoorden van. Check it out! 

Oscar And The Wolf @ Down The Rabbit Hole

gyVlKA_N5bU

Oscar And The Wolf bombardeerde zich met hun concert op Down The Rabbit Hole ongetwijfeld tot veel eindejaarslijstjes. Maar voor boeker Jarn Van Strijen was de show in Beuningen het absolute hoogtepunt van 2017: "er hing wel iets magisch in de lucht vanaf het moment dat de tentlichten doofden en Oscar and the Wolf even liet zien waarom ze in een paar jaar tijd terecht headliner voor Down The Rabbit Hole zijn geworden."


Gorillaz @ Ziggo Dome

_qDj5MFfGWY

"Wat een genie, die Damon Albarn'', aldus boeker Bas Jansen. "In drie verschillende decennia relevante en tijdloze popmuziek maken, ik blijf dat heel bijzonder vinden.'' En dan hadden we het nog niet over de waanzinnige show in Ziggo Dome eind november: "op een achteloze dinsdagavond in Amsterdam-Zuidoost gingen 17. 000 mensen van begin tot eind, van voor tot achter, mee op ál die goede nummers. Wat een show!"

De Staat @ De Vasim

dpH4qZyP0vk

Ook onze eigen jongens van De Staat maakten indruk in 2017. Na eind september het voorprogramma van Rock & Roll legends Rolling Stones verzorgd te hebben, bouwde het vijftal tijdens hun 'In The Round Tour' maar liefst vier keer De Vasim om tot een gigantisch feestje!

Guns N' Roses @ Goffertpark

jW6bFu9H8c4

Guns N' Roses in het Goffertpark was voor veel rockfans zonder twijfel het hoogtepunt van 2017. Ook voor productiemanager Niels Peeters werd het dé perfecte dag: "65. 000 man, Axl begon op tijd, speelde drie uur. Angus Young speelde een paar nummers mee en toen de deuren open gingen om 15:00 uur brak de zon door. Beter wordt het niet!"

Eddie Vedder @ AFAS Live

IhSX89vcjXM

Twee weken geleden kwam het nieuws dat Pearl Jam volgende zomer zowel op Pinkpop als in de Ziggo Dome speelt, maar een paar maanden geleden stond frontman Eddie Vedder nog met zijn soloproject in AFAS Live en dat werd voor productiemanager Otger Vermeulen het topmoment van 2017: "Eddie Vedder vulde tot drie maal toe een volledige AFAS Live en leverde daarbij drie unieke concerten, beladen door het overlijden van Chris Cornell.''

Praat mee