De livehoogtepunten van 2016 in beeld

Vanuit zijn unieke oogpunt stelde huisfotograaf Andreas een top 5 samen.

arrow down

23.12.2016

De livehoogtepunten van 2016 in beeld

Wie misschien wel de meeste shows van ons allemaal ziet is huisfotograaf Andreas Terlaak. Vanuit zijn unieke oogpunt stelde hij een top 5 samen: 2016 in vijf prachtplaten!

Rammstein @ Pinkpop

“Industriële decors, kostuums, schmink; niets is Rammstein te veel en alles staat in dienst van de muziek. Met de theatrale frontman Til Lindemann is deze band een genot om te fotograferen.”

Coldplay @ Amsterdam ArenA

“Elke keer als ik een grote band in een immens stadion moet fotograferen en me tussen al die tienduizenden mensen door via de fotopit naar het podium begeef, gaat er een zinderende sensatie door me heen. Wat een machtig gevoel moet het zijn om op zo’n podium te mogen staan. Het lijkt me echt een uitdaging voor een band om de aandacht van al die mensen naar zich toe te trekken en vast te houden. Coldplay beheerst de gave om zo’n gigantische ruimte klein te maken. Ik kom de confetti nu nog her en der tussen mijn fotospullen tegen.”

Vintage Trouble @ North Sea Jazz

“Dat de zanger van Vintage Trouble deze sprong maakt was inmiddels wel duidelijk. Ik vond het belangrijk om die sprong in de context van North Sea Jazz te vangen. Daarom ben ik voordat de show begon op deze plek gaan staan en er niet van afgeweken totdat hij zichzelf tijdens het derde (en tevens laatste) nummer dat we mochten fotograferen lanceerde.”

Muse @ Lowlands

“Bij concertfotografie ben je al snel aan het registreren wat er op het podium gebeurt. De uitdaging zit hem er wat mij betreft in om elke keer weer iets anders te maken dan alle collegae om me heen en op elke foto mijn eigen onderscheidende - en indien mogelijk - creatieve stempel op te drukken.”

Red Hot Chili Peppers @ Ziggo Dome

“Spectaculaire shows waarbij zich veel tegelijkertijd op het podium afspeelt en meerdere bandleden van belang zijn om te fotograferen vind ik het moeilijkst. Je moet keuzes maken en mist altijd momenten. Mijn focus lag er bij RHCP in eerste instantie op een goede springfoto van bassist Flea te krijgen. Dit op zich was al een hele uitdaging omdat hij alle kanten op stuitert.”