De meest bijzondere producties van 2016

Een overzicht van de productionele hoogstandjes van het jaar.

arrow down

17.12.2016

De meest bijzondere producties van 2016

Vanaf vandaag tot Oudejaarsdag zetten we in een megaoverzicht al onze muzikale hoogtepunten op een rij. Het is tenslotte jaarlijstjestijd! We beginnen met een overzicht van de productionele hoogstandjes van het jaar. Onze afdeling productie licht hun top 3 uit:

Beyoncé @ Amsterdam ArenA

YGO-a-L355U

De onbetwiste numero uno: Queen B! Tientallen vrachtwagens vervoerden het machtige podium dat Beyoncé meenam op ‘The Formation Tour’. Een immens grote ronddraaiende kubus, vlammenwerpers, glitterconfetti, een heftige lichtshow en vuurwerk: een compleet spektakel waar we alleen met open mond naar konden kijken. Een absoluut hoogtepunt was de uitvoering van haar hit ‘Freedom’ in een met water gevuld podium midden in het stadion. Wow, wat een SHOW!

Muse @ Ziggo Dome

HnkUA3y6BVc

De tweede plek in deze lijst gaat naar Muse. De Britse rockers stonden afgelopen maart driemaal in een stampvolle Ziggo Dome. De show was een verpletterend vertoon van technisch vernuft, waarbij Muse visueel geen middel onbenut liet. Een bombastische, theatrale show met een reusachtig ronddraaiend podium, rondvliegende drones, een bommenwerper en confettikanonnen. Kortom: een betoverend muziektheater waarin niets meer onmogelijk lijkt.

Adele @ Ziggo Dome

c12lROxTYls

Tijdens haar vier uitverkochte Ziggo Dome concerten zong Adele niet alleen de sterren van de hemel, het was volgens onze productiemanager Marjolein ook pure magie om naar te kijken. “Op een gegeven moment stond ze op de B-stage, waar Adele haar klassieker ‘Set Fire To The Rain’ inzette. Een spectaculair beeld, want ze stond achter een prachtig regengordijn. Alles kwam samen: een mooi nummer met een heel mooi effect.”